Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ubuntuban le lehet tiltani a...

Ubuntuban le lehet tiltani a szoftverfrissitest?

Figyelt kérdés
Minden bekapcsolaskor kiirja
2021. jún. 18. 12:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi a problémád a szoftverfrissítéssel? Ez nem Windows. Fontos a frissítés, és csak hasznodra válik. Folyamatosan naprakész lesz a rendszered. Igen rövid időn belül javítanak minden problémát, nem kell hetekig/hónapokig várni.

Éppen ettől(is) felhasználóbarátabb a Linux.

De ha mindenáron problémát akarsz Magadnak: a Főmenűben megkeresed az Indítópultot, és abban kikapcsolod a szoftverfrissítést (Update-notifier)

Lehet hogy másképp hívják őket, nem ismerem az Ubuntu-t)

2021. jún. 18. 15:09
 2/5 anonim ***** válasza:

alapból nem frissül automatikusan, csak meglesi, hogy van-e frissítés

kitudod kapcsolni, hogy ne keressen frissítéseket

nincs kéznél ubi, de ha jól emlékszek "Szoftverforrások"-nak nevezik, ahol megtalálod ezt az opciót

2021. jún. 18. 15:50
 3/5 A kérdező kommentje:

A problemam annyi hogy a frissites kijavit 1 hibat es elohoz 2 masikat. Ha mar egyszer ki lett adva egy stable verzio akkor nekem nem kell ra frissites ami tele lesz buggal. Azonkivul idegesit hogy nyomkodni kell a gepet meg ujrainditani. Rosszabb minta a cookie elfogadas a weboldalakon.

Harmadszor pedig, nem lehet kikapcsolni a frissitest az inditopultban. Mar neztem azt hiszed hulye vagyok, akkor nem irtam volna ki a kerdest. Ha felhasznalo barat lenne a linux akkor nem eroltetne ram a kva frissiteseit.

2021. jún. 18. 15:52
 4/5 anonim ***** válasza:

"Mar neztem azt hiszed hulye vagyok, akkor nem irtam volna ki a kerdest."

Nem nézlek hülyének, de csak annyi infó alapján tudtam válaszolni, amennyit leírtál...

2021. jún. 18. 16:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem annyira meglepő módon a "Szoftverek és frissítések" nevű alkalmazásban lehet letiltani az automatikus frissítést.

[link]

Ennél felhasználóbarátabb megoldást elég nehéz elképzelni.

Egyébiránt az Ubuntu még mindig nincs a helyzet magaslatán, telepítés szempontjából sem. Kifejezetten odafigyelve, a minimális telepítést választottam, irodai programcsomag és egyebekre nincs szükségem, de ő azért hosszú perceket szüttyögött el olyan csomagok telepítésével, mint pl. a libreoffice-help-zh-tw (tradícionális kínai nyelvi csomag Libreoffice-hoz)...

2021. jún. 19. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!