Ha folyamatosan megy a számítógépem (napi 24 órán át), akkor egy idő után megszakad az internet-kapcsolat, és csak úgy lehet helyreállítani, ha újra indítom a gépet. Ez miért van?! Ha valami beállítási probléma, hol lehet módosítani?
A gépházban már minden energiatakarékos módot amit találtam kikapcsoltam, ill. teljesítmény-orientáltá állítottam be.
Esetleg az interneten vagy a bioszban kellene valamit átállítani?
Csak az internet nem elérhető, vagy belső hálózat sem?
Valószínűleg lejár a dhcp lease idő és a router kiosztja a gép ip címét másnak. Ritka de előforul, hogy a windows valamiért elfelejt újat kérni.
Ilyenkor megjavul, ha kihúzod-bedugod a kábelt.
Itthoni saját gép, nem munkahelyi, nincs belső hálózat.
Mivel nem értek igazán az informatikához, ezért nem tudom, mi az a dhcp lease idő...
A parancssorba (start menübe írd be, hogy cmd, ha megtalálta, nyomj Entert)írd be az:
ipconfig /renew,
parancsot, majd entert és utána helyre kell álljon.
A routeredben állítsd be, hogy mindig ugyanazt az ip címet kapja a géped (dhcp reservation), utána nem lesz gond vele.
A routerest nem tudom hogy kell, de az előzőt megcsináltam. Majd reggel kiderül, hogy jó lett-e.
Minden esetre nagyon köszönöm a tippeket (az előző válaszolónak is)!
Az ipconfig parancs csak akkor hat, amikor konkrétan a kapcsolat meg van szűnve, akkor újra működni fog. De ezt minden alkalommal meg kell csinálni.
A routeren végzendő beállítás mikéntje típusonként eltérő. Ha elárulod, milyen routered van pontosan, abban is tudnánk segíteni.
Model: TC7200.20
Ha ez az, ami kell...
Sajnos ez a router nem tudja ezt a funkciót, de meg lehet oldani másképp.
Először is be kell lépni a router webes felületére, fent a Network fül, bal oldalt a LAN lap, és nézd meg lent a Lease pool start/end mezőkben lévő címeket.
Majd pedig állíts be egy ezen tartományon kívül eső címet a gépnek:
Az alhálózati maszknak ír be ugyanazt, ami a router felületén a Subnet mask, valószínűleg 255.255.255.0.
Az alapértelmezett átjáró a router ip címe legyen.
DNS kiszolgálónak szintén jó lesz a router címe.
Na, ehez nekem már segítség kellesz! :)
Majd áthívom az egyik haverom, aki jobban ért hozzá, és megmutatom neki a válaszod, hogy csinálja meg Ő.
Minden esetre nagyon köszönöm a segítő hozzászólást, mihamarabb megpróbálom megoldani! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!