Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha twitchen élőben közvetítem...

Ha twitchen élőben közvetítem pl a Duna tv-t vagy M4 sportot azért letiltanak? Nem tudom mi van engedélyezve.

Figyelt kérdés
2021. jún. 8. 21:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha nem is egyből, de előbb-utóbb biztos ki fogja szúrni a rendszer, hogy szerzői jogi dolgokat streamelsz.

Ha pedig mondjuk a HBO-t, vagy a Sony csatornáit streameled, akkor azért biztos, hogy azonnal tiltják jobb esetben a streamet, többszöri szabálysértés miatt pedig az egész fiókodat.

2021. jún. 8. 21:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha eltakarom a logót akkor is?
2021. jún. 8. 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is, természetesen. A Dunát még talán elnézik, mert az világ szinten szabadon fogható csatorna, bár attól még nem vagy jogosult streamelni, csak talán elnézik. De az M4, HBO, Sony esetében nemhogy letiltanak, mehetsz a bíróság elé.
2021. jún. 8. 21:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, akkor is.

Nem a logón van a hangsúly, hanem az egész stream tartalmán.

2021. jún. 8. 21:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az 1999. évi LXXVI. törvény ( [link] ) erről így értekezik:

"80. § (1) Ha a törvény eltérően nem rendelkezik, a rádió- vagy a televízió-szervezet hozzájárulása szükséges ahhoz, hogy műsorát

...

d) vezeték útján vagy bármely más eszközzel vagy módon úgy tegyék a nyilvánosság számára hozzáférhetővé, hogy a nyilvánosság tagjai a hozzáférés helyét és idejét egyénileg választhassák meg."

ha Te nem rendelkezel ilyen engedéllyel az MTVA-tól, akkor nem sugározhatod azt, mert úgy szerzői jogot sértenél, amit a Twitch - sok más platformhoz hasonlóan - a felhasználási szabályzata ( [link] ) szerint letiltással jutalmaz.

2021. jún. 8. 21:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!