Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi ez a "szia uram"-ozás az...

Mi ez a "szia uram"-ozás az interneten?

Figyelt kérdés
Pl. facebookon mostanában mindenki ilyen képeket oszt meg. De nem értem, hogy ez honnan jön, vagy mi a poén. Vagy ez valami celeb mondása, amit ismerni kellene? Lemaradtam valamiről?
2021. máj. 20. 17:02
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

Mostanában bizonyos kisebbségi csoportok "Hétesó, nincs egy zsemléd, cigire kéne?" helyett próbálnak udvariasabban kunyerálni, és hát valamiért úgy szólítanak le, hogy "Szia uram".

Ezt nevetik ki az internet felhasználói, ezért látod.

2021. máj. 20. 17:09
 2/4 anonim ***** válasza:
78%

Kétféle "szia uram" van. Most a cigányos van felkapva, aminél maga a kép lehet a poén az élethelyzetre reflektálva, mikor leszólítanak.

Az első pedig Bayer Zsoltos volt, amibe valószínűleg a politikai belemagyarázás van, az uram-bátyám viszonyra reflektálva a NER világában:

https://www.youtube.com/watch?v=pruuifjnj9U

A kettőnek nincs köze egymáshoz.

2021. máj. 20. 17:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2021. máj. 20. 17:32
 4/4 anonim ***** válasza:
85%

Én a cigányoz verziót ismerem.

Annak a jelenségnek a memetizálása a "szia uram" mikor a cigányok ilyen túlon túl tenyérbemászó modoroskodó stílusban próbálnak kommunikálni, ami mögött általában joggal az emberek valamiféle ártó szándékot sejtenek.

2021. máj. 20. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!