NAS szerver sync/backup beálíltása az alábbi szempontok szerint?
Nemrég építettem egy truenas alapú vasat. Van benne egy 16 TB -s drive. Ez torrent és média szerver alapjául szolgál.
Van még 2*2TB hdd, amik redundánsan vannak összekötve. Ezen szeretném a család összes pc/telefon adatát menteni. Eddig odáig jutottam, hogy a GoodSYNC nevű programmal a windows pc ken szinkronizáltam a szükséges mappákat. Viszont ha most valaki a PC -n töröl véletlenül egy file -t, akkor az a NAS ról is törlődik. Erre azt gondoltam, hogy akkor a nas on a sync mappát backupolhatnám mondjuk hetente.
Ezt hogy lenne a legésszerűbb megvalósítani szerintetek? Alternatyv ötletek az egész szituációra esetleg?
Reméltem lesz válasz, de az rsync modult keresd meg. Ott lehet beállítani jellemzően linuxos nas os-seken ilyesmit.
Nem vagyok profi annyira a témában, de én csináltam úgy, hogy váltva van, hogy hova ment. Páros és páratlan héttel csinál az rsync eltérő mentést.
Mert ugye a legrosszabb az, mikor pl: lemented a pc-ről és ezt aznap backupolod rsynccel, szóval .. ha átírtad belül a fájlt, akkor szívás.. mert még a heti mentés sincs meg.
Igazából generációs mentés lenne jó, ez kb ilyesmi..
A másik amit mondjuk nem álltíottam be, de lehet érdemes megnézned:
Sajnos nem tudom mennyire megbízható, de nem tűnik rossznak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!