Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan kell beüzemelni a...

Hogyan kell beüzemelni a routert alábbi helyzetben, egyáltalán kell?

Figyelt kérdés
Ma jöttek diginetet beszerelni, előtti ügyintéző azt mondta, hogyha ki akarom használni a netet vegyek egy routert. Megvettem, de a digi bekötött egy készüléket ami elvileg egyben modem és router, több eszköz tud rá csatlakozni. Nekem mit kellene csinálni most a vett, routerrel van értelme beüzemelni, illetve azt, hogyan kell? Jelenleg betugtam és összeköttotem fali ethernet csatlakózóval, zölden vílágít.

2021. ápr. 30. 22:38
 1/2 anonim ***** válasza:
A digis routert bridge módba állítatod az telefonos ügyfélszolgálatossal. Ez 5-10 perc. Utána úgy használod a megvett routered, mintha a digis nem is lenne.
2021. ápr. 30. 22:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát ez attól függ, mit tud a mostani.

Elvileg beállítható, hogy "modemként" viselkedjen a router/modem és akkor úgy használhatod, de ezt nálunk a szolgáltató állította be melóban.

Otthon viszont a saját routeremet AP-ként használom, ami azt jelenti, hogy vezetékesen van rákötve a szolgáltató routerére és a saját routerhez tudnak csatlakozni wifis eszközök. Akkor van értelme leginkább, ha gyorsabb wifit tud vagy a feledettséggel vannak gondok.

2021. ápr. 30. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!