1000-es internet előfizetéssel 300-as routerem van, ha CAT6-ot használnék nem "szívnám" el a többiektől a netet? (lent jobban leírom)
A router 300as de a net 1000es, ezzel nekem nincs gondom.
Ha használnék CAT6-ot - UTP/ethernet kábel - (ami elvileg 1000mb/s-re is képes) akkor papíron lenne 300as letöltésem (tudom nem életszerű és nem lesz annyim)
Ha netkábelt használok de mások sticket/telón vannak akkor nekik nem romlik az internetük sebessége ugye?
Néha töltenék le+játékokra használom a netet.
Írtad volna ide a routered pontos típusát. De mivel a wifije 300-as, ezért úgy gondolom, hogy valami régebbi típus lehet. Ezeknek viszont a lan portjai 10/100-asak. Úgy hogy a CAT6 kábellel sem lennél semmivel sem előrébb.
A router pontos típusát legyszi.
TP-Link TL-WR841N
NEm azért vennék CAT6-ot mert az jobb, hanem mert nem sokkal drágább és ha máskor újítanék nem kellene jobbat vennem.
Sticket használok azzal 5mb/s és 20mb/s töltök le/fel.
Netkábellel gondolom jobb volna csak nem tudom ezzel "elszívnám"-e mások elől a netet.
A kérdésre ahogy látod nem tudunk válaszolni, ha sikerül maximális sávszélen letöltened akkor nyilván máshova kevesebb jut, de a router ezt le szokta kezelni.
Cat5e bőven elég amúgy, az is képes 1 gigabit és 2.5gigabit sebességre.
"de a router ezt le szokta kezelni"
Akkor nem kell azon aggódni, hogy másnak kevesebb jut? Főleg akkor ha nem töltök le meg semmi csak simán böngészgetek?
"Főleg akkor ha nem töltök le meg semmi csak simán böngészgetek?"
Hát úgy abszolút semmi változást nem fognak érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!