Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az internetünk rendszertelen...

Az internetünk rendszertelen időnként 200mbps-ről 5-15mbps-re esik. A szolgáltató szerint náluk nincs hiba. Mit nézzek meg, hogy kiderüljön mi a ludas?

Figyelt kérdés

Router: Asus RT-AC1200G+

Elvileg 200mbps-es a netünk, de sokszor, akár naponta többször, hosszabb időre leugrik 5-15mbps-re. Ezek hosszabb idők, órák is lehetnek. Néha csak 50mbps közelébe ugrik, azt nem is igazán érzem meg. Ha 5-15mbpsre ugrik, az azért tűnik fel, mert nagyon "döcögős" minden, pl egy Facebook böngészéskor is "kimaradnak" képek a betöltésből.

Kábellel és wifin (laptop és mobil is tudja venni, amikor néha jó akkor látom hogy megy mindkettőn a 200mbps) is előjön a hiba.

Ami még fontos információ lehet, hogy előtte 40mbps-ünk volt kb 5 éve és azzal nem volt ilyen probléma. Ez valami hardveres hibát sejtethet, viszont kifogytam az ötetekből.

Kábelnél:

1. routerből néha rossz (5-ből 3x)

2. modemből jó, és utána ha visszadugom a routerbe a kábelt, akkor onnantól megint jó egy darabig. Ez úgy is igaz, hogy előtte 1 mérésnyi idővel még nem volt jó routerből.

Amit próbáltam:

1. modem újraindítás > ettől mindig megjavul

2. router újraindítás > ettől néha megjavul (5-ből 3x)

3. Kicseréltem a kábelt > egy ideig jó volt, most megint nem

Mit tudnék még kipróbálni, hogy kiderüljön hol a hiba? Lehetséges, hogy a modem haldoklik?

2021. ápr. 27. 10:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Korábban is ugyanaz a szolgáltató volt aki a 40es netet adta?
2021. ápr. 27. 11:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, ugyanaz a szolgáltató.
2021. ápr. 27. 11:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor gyanúsa modem, plusz azt irod ha ujrainditod mindig megjavul. Kerj kokcson egy modemet, vagy a szolgaltato cserelje ki mert szar.
2021. ápr. 27. 12:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Bármilyen szolgáltató modeme jó? Csak modem legyen? (Vidanetnél vagyunk, ha ez segít.)
2021. ápr. 27. 13:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezt sajnos nem tudom, de baja nem lehet ha kipróbálod.
2021. ápr. 27. 14:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm!
2021. ápr. 27. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!