Az internetünk rendszertelen időnként 200mbps-ről 5-15mbps-re esik. A szolgáltató szerint náluk nincs hiba. Mit nézzek meg, hogy kiderüljön mi a ludas?
Router: Asus RT-AC1200G+
Elvileg 200mbps-es a netünk, de sokszor, akár naponta többször, hosszabb időre leugrik 5-15mbps-re. Ezek hosszabb idők, órák is lehetnek. Néha csak 50mbps közelébe ugrik, azt nem is igazán érzem meg. Ha 5-15mbpsre ugrik, az azért tűnik fel, mert nagyon "döcögős" minden, pl egy Facebook böngészéskor is "kimaradnak" képek a betöltésből.
Kábellel és wifin (laptop és mobil is tudja venni, amikor néha jó akkor látom hogy megy mindkettőn a 200mbps) is előjön a hiba.
Ami még fontos információ lehet, hogy előtte 40mbps-ünk volt kb 5 éve és azzal nem volt ilyen probléma. Ez valami hardveres hibát sejtethet, viszont kifogytam az ötetekből.
Kábelnél:
1. routerből néha rossz (5-ből 3x)
2. modemből jó, és utána ha visszadugom a routerbe a kábelt, akkor onnantól megint jó egy darabig. Ez úgy is igaz, hogy előtte 1 mérésnyi idővel még nem volt jó routerből.
Amit próbáltam:
1. modem újraindítás > ettől mindig megjavul
2. router újraindítás > ettől néha megjavul (5-ből 3x)
3. Kicseréltem a kábelt > egy ideig jó volt, most megint nem
Mit tudnék még kipróbálni, hogy kiderüljön hol a hiba? Lehetséges, hogy a modem haldoklik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!