Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi lehet a gond a router-emmel?

Mi lehet a gond a router-emmel?

Figyelt kérdés
A gond a következö: elsönap beüzemelte nekem egy szerelö. Aznap remekül müködött, nem violt vele semmi gond, egyarán a számitógépen és laptopon is tudtunk internetezni. Másnap a számitógépen müködött, de a laptopon már nem tudtunk netezni. Arra sikerült rájönnünk h a routeren az egyik "jel" nem világit (amelyik alá az van irva: wireless). Probáltuk a routert ki-be kapcoslni, de ez nem segitett.. Ha valaki tudna segiteni azt nagyon megköszönném!!
2010. aug. 22. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Hogy vannak a gépek a routerhoz kapcsolva ,wifin vagy vezetékkel ?
2010. aug. 22. 13:12
 2/8 A kérdező kommentje:
A számítógép kábellel, a laptop pedig wifi-vel
2010. aug. 25. 11:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Próbáld meg ezeket a laptopon:

Először is aktiváld a wifi funkciót a laptopon. Majd:

Start menü -> futtatás menüpont.

Ird be a megjelenő ablakban: "cmd" (idézőjelek nélkül), majd enter billentyű (Ha Windows Vista, vagy Windows 7 van a gépen, akkor a Start gomb megnyomására megjelenő menü alján található címsávba írd be hogy cmd)

Megjelenik egy fekete hátterű ablak villogó kurzorral.

írd be:

ipconfig /flushdns

majd nyomj entert

írd be:

ipconfig /release

nyomj entert és várj egy fél percet

végül ezt írd be:

ipconfig /renew

nyomj entert és várj, amig jobbra lent az óra mellett a csatlakozást jelző ikon jelzi, hogy csatlakozva vagy.

Ha felkiáltó jel van ott, akkor azt jelzi, hogy nem sikerült csatlakozni.

Ha ez nem segített próbád a következőt:

Húzd ki először a routert, majd a modemet a konnektorról. hálózati .

Várj legalább 2 percig. Dugd vissza először a modemet. Várj, amíg az adsl ledje villogni kezd. Ezután dugd vissza a routert a konnektorba. Várj, amíg a ledjei villognak.

Ezután próbálj meg újra csatlakozni a netre.

Hátha, valamelyik tipp segít.

2010. aug. 25. 14:00
 4/8 A kérdező kommentje:
és hogyan tudnám aktiválni a wifit a laptopon??:D
2010. aug. 26. 17:15
 5/8 A kérdező kommentje:
és fujitsu siemens laptopom van...
2010. aug. 26. 17:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát sajnos nem ismerem a Fujitsu-Siemens laptopokat. Nekem egy MSI van. Az én laptopomon van egy gomb amivel ki-be lehet kapcsolni a wifi funkciót.

Ha nincsen semmiféle gomb a laptopodon ami ilyen funkcióra utalna, akkor valószínűleg egy billentyűzet kombináció kapcsolja ki és be a wifit, de ez gépenként változó, úgy hogy ezt a laptophoz kapott használati utasításban kéne megnézni :)

2010. aug. 28. 19:10
 7/8 anonim ***** válasza:
De ha tudsz mondani egy pontos típusszámot (pl.: MSI VX600x 053) akkor utána tudok nézni az interneten :)
2010. aug. 28. 19:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Uh nagyon vicces dolog történt:D Ujratelepítettük a routert és lett net a laptopon. Majd bekapcsoltuk a nagygépet ujrainditás után és azon nem volt nemt!!:DAztán bontottuk a kapcsolatot a laptopon és lehetett a nagygépen netezni.Majd a laptopon nem lehetettxD Igy szószerint szall nemtom h én vok e hülye vagy a router-e a szar Már eldöntöttem h elmegyek és visszacserélem egy sokkal komolyabbra:D Mivel ez egy Belkin Wireless Router....és az nem nagyon márka:D Szoval köszi a segitséged:D
2010. aug. 29. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!