Weboldalak reklámfelületein mindenkinél személyre szabott hirdetések jelennek meg?
Hónapokkal ezelőtt ellátogattam egy webáruház oldalára, azóta ennek a webáruháznak a hirdetései teszik ki bármely weboldalon a nálam megjelenő hirdetések zömét. Akár a gyk-t, akár bármelyik politikai oldalt képviselő netes médium cikkeit olvasom, mindenhol ez van ott. (A youtube-on viszont nem.)
Más is ezt tapasztalja?
[Úgy tudom, a cookie-k törlésével meg lehetne ezt szüntetni, de egyrészt hasznos weboldal-beállítások is törlődnének, másrészt jelenlegi reklámok nem idegesítenek legalább, talán azért is, mert már észre se igen veszem.]
Csak technikai érdekességképpen kérdezem, ezek a reklámok majd' mindenkinél teljesen mások, vagy a netezők max néhány csoportra osztva csoportonként mind ugyanazt kapják ugyanabban az időben?
"Más is ezt tapasztalja?"
Nem. De én eleve úgy állítom be a böngészőmet, hogy bezárásakor a kukik és az ideiglenes tár törlődjön. Belépéskor ezért a google kereső (ez a kezdőoldalam) minden egyes böngésző indítási alkalommal megkérdezi, hogy testreszabom-e, vagy elfogadom a default-ot. Én meg testre szabom, és NEM kérem SEHOL, hogy nekem releváns találatokat jelenítsen meg. Se a keresésnél se a youtubenál, se a hirdetéseknél. Nem akarok bezáródni a saját hülyeségembe.
Nagyon macerás, de mindig az átlagot szeretném kapni mindenben, és ne az én korábbi kereséseimhez alkalmazkodjon a találat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!