Vettem egy HDD caddyt és egy hdd-t, de nem látja a windows, és egy particionáló program. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Hallom, hogy a HDD megy, de se a sajátgépben, se egy EaseUS partition master programban sem látja a gép. Bootoláskor sem jelenik meg. Mit tegyek, hogy lehessen használni?2021. ápr. 21. 14:40
1/12 P.O.C. válasza:
Nézd meg még a Windows lemezkezelőjében, bár a külső partíció kezelőnek látnia kéne.
Eszközkezelő se látja?
2/12 anonim válasza:
Mire van kötve? Ha USB, akkor kék színű 3.0-ásba dugd, a fekete 2.0-ás nem ad neki elég áramot. Ha SATA, ellenőrizd az adatkábelt.
3/12 anonim válasza:
Kieg: Meg persze a BIOSban legyen engedélyezve. Ha nem volt ott gyárilag semmi, elképzelhető, hogy alapból tiltva van az a port.
4/12 A kérdező kommentje:
Sata, a laptop dvd olvasó helyére van téve. Se a windows eszközkezelője, se a bios nem látja.
2021. ápr. 21. 15:04
5/12 A kérdező kommentje:
Most megnézem, hogy ha beteszem a windows telepitő cd-jét, elvileg látnia kéne, a telepítés résznél. Ha nem válik be, akkor pedig egy live linuxban.
2021. ápr. 21. 15:05
6/12 P.O.C. válasza:
Hát ha az sem, akkor valami nem érintkezik rendesen. Vagy gyér minőségű a caddy.
7/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Most a pendriveom is elcsesződött, így live linuxot sem tudok kipróbálni, vagy telepíteni. Nem engedi formatálni, és már ezt sem látja a windows!
2021. ápr. 21. 15:29
8/12 A kérdező kommentje:
Hát semmi eddig. A windows telepítője sem látja, a windowsban rányomok add hardware-ra, de nem talál. Pedig biztos jól van benne, hallom, hogy megy. Már csak a linux maradt, abban van gpparted. Ha az sem látja, akkor megy a kukába a caddy, és a 320-as hdd, mert ezek szerint hibásak.
2021. ápr. 21. 17:10
9/12 P.O.C. válasza:
Csak az egyik hibás, nem tartom valószínűnek hogy mindkettő megérdemi a kukát.
10/12 A kérdező kommentje:
Youtube-on láttam videókat, de egyik sem segít.
Esetleg ha frissítem a bios-t, akkor felismeri? Mert most nincs benne a sata támogatás(12 éves laptop), vagy esetleg belemodolni a sata támogatást?
2021. ápr. 21. 17:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!