Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudom megállapítani a...

Hogyan tudom megállapítani a teljes net sebességet?

Figyelt kérdés

500 mb-re fizettünk elő még elég régen, viszont most azt látom, hogy az egyik gépen megy a letöltés (wifi) 10 megabájttal, és a másik gépen elég kemény pingeket mérek. Mindkettő gép wifin csatlakozik a routerre, a hálókártyák nem gyorsabbak 100mb-nél.

Ha 500mb-es lenne a netem, akkor 100-at kioszt arra a gépre, amelyre töltök, többet nem tud, a hálókártya miatt, így a maradék 400-ból százat a másik gépre, amin semmi letöltés nem megy.

Hogyan tudom lemérni, hogy a bejövő sebességem tényleg 500mb-e? Tudom, hogy az 500 csak papíron 500 ettől lehet kevesebb, legyen akkor 400 vagy 300, de akkor sem kellene a többi gépnek, telefonnak lelassulnia, mert az egyik gépem éppen letölt. Nem?

2021. ápr. 19. 15:42
 1/5 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Mobilon speedtest.net.

Vezetékkel lenne jó mindent kikerülve direktbe egy pc-be vagy laptopba, aminek nem 10/100-as a LAN kártyája, hanem gigabites.

2021. ápr. 19. 15:51
 2/5 A kérdező kommentje:

Mobil sem képes 100mb többre nem? Az enyém biztosan nem.

Sajnos itthon a hálókártyáink is csak 100-asok.

Akkor más esély nincs? A Vodafone úgyis kamuzni fog ha felhívom őket.

2021. ápr. 19. 15:53
 3/5 A kérdező kommentje:

Módosítom magam, a munkahelyi gépen van lan csatlakozó, most megmértem, és 420-at dobott ki.

De akkor sem értem, hogy miért lassul le a teljes hálózat, mikor a teljes letöltési sebesség ötödével tölt egy számítógép.

Leteszteltem, leállítottam a letöltést, a másik gépen helyreállt a ping a megszokott 10-15ms-re újra elindítottam, abban a pillanatban lelassult.

2021. ápr. 19. 16:01
 4/5 anonim ***** válasza:

WiFi-n mindig lassabb lesz, mint kábelesen. Itt van néhány trükk a WiFi felgyorsításához:

[link]

2021. ápr. 19. 17:36
 5/5 anonim ***** válasza:
El kellene olvasni a szerződést, hogy annak az internet előfizetésnek aminek a NEVE 500-as net, annak mennyi a GARANTÁLT letöltési sebessége... Az hogy a neve 500, az csak egy dolog. Garanciát másra vállalnak :-) Vedd elő a szerződést, amit kötöttetek, és olvasd el.
2021. ápr. 22. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!