A GDPR, ha jól tudom azt jelenti, hogy az adataimhoz hozzá kell férjek, pl. Facebook esetében is. Akár kérhetem a törlésüket. Mármost mi van a hozzászólásaimmal, ha kizárnak egy csoportból?
A hozzászólás nem személyes adat.
Hogy a Face mit csinál ilyen esetben, nem tudom, de általában "Törölt felhasználó"-ként szokták megjelölni az ilyen hozzászólást. Törölni nem foigják, mert akkor több élő felhasználó hozzászülása is értelmetlen lehetne.
idézet: Európában az egyik legfontosabb alkotmányos érték az emberi méltóság. Minden alapjogot, így a személyes adatok védelméhez való jogot ebből vezetnek le.
Nem értem, hogy az hogy én férfi vagy nő vagyok, az miért az én titkos személyes adatom, amit védeni kell, ellenben az általam írt tartalommal, ami sokkal fontosabb, az az én személyes adatom.
Kérdező: amit te leírtál az a te a saját döntésed volt, hogy leírod és közzéteszed, senki nem kényszerített rá, senki nem tette közzé a tudtod nélkül. Szóval ne hasonlítsd ahhoz, mint ha valaki közzéteszi akaratod ellenére a nevedet, címedet. Ezt te írtad le. Ugyanígy ha leírod, közzéteszed a nevedet, címedet, nem fog vonatkozni rá a GDPR, hiszen te magad osztottad meg azt másokkal.
Tehát ha egyszer leírtál valamit egy publikus fórumba, az a te dolgod. Ha megbántad, megbántad. Ha szeretnéd töröltetni, kérheted, de nem kötelezőek törölni. Ennyi.
Kedves 8-as: Nem vagy beazonosítható a hozZaszolasoddal. Bárki írhatta, nem szerepel mellette a neved, címed, telód száma.
DE, Facebook-on mondjuk saját névvel szerepelnek a felhasználók!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!