Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Wifi IP nem egyezik meg a...

BSzabo7 kérdése:

Wifi IP nem egyezik meg a kábeles internet IP-címével, miért?

Figyelt kérdés
Diginél vagyok, mindig telefonról irányítottam a gépet, de kicserélték a kábeleket a routerrel együtt, azóta nem tudok rácsatlakozni telefonról, ezért pedig az IP-t hibáztatom. A wifi, amelyre rákapcsolódok, egy másik IP-vel rendelkezik, mint amelyet a gépen használok.

2021. márc. 30. 10:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy kicsit zavarosan fogalmazol. Milyen hálózati eszközöket szerelt fel a digi, és milyen készülékekkel és hogyan próbálsz kapcsolódni?

Az teljesen normális, hogy ha az otthoni routerbe/modembe (amit a szolgáltatótól kaptál) ugyanazt a számítógépet bedugod internetkábellel és csatlakozol az ugyanezen készülék által szórt wifi hálózatra is, akkor egyszerre két különböző ip-d is lesz.

Vagy esetleg nem is az IP-re gondolsz, hanem a hálózatnévre? Ennek a neve SSID, és ha kicserélték a routert, megváltozhatott a hálózatnév és a jelszó is. Ebben az esetben valóban újra kell konfigurálni a telefont. Törölnöd kell a régi hálózatot a telefonon, és a szolgáltató által megadott új adatokat adni meg, hogy csatlakozhasson.

2021. márc. 30. 10:22
 2/9 anonim ***** válasza:

Tényleg elég zavaros ez a leírás.

Nem kevered itt össze az internetre kifelé néző ip címed a hálózaton belül lévő eszközök saját helyi ip címével? Mert az a legtermészetesebb dolgok, hogy azok különböznek. Sőt, különbözniük is kell. :D

2021. márc. 30. 11:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Hogy irányítottad a gépet? Amúgy 192.168.0.1-en tudod configolni, vagy az új router alján lévő matricán lévő adatokkal.
2021. márc. 30. 11:30
 4/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
44%
A mostani szolgáltatós routerekben már szinte mindben van vendéghálózatos lehetőség. Azaz tudsz adni wifit a beeső haveroknak, de nem kerülnek rá a saját hálózatodra, így ott garázdálkodni sem tudnak (sem szándékosan, sem vírusos eszközökkel). Nem lehet, hogy erre csatlakozol?
2021. márc. 30. 11:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Jól is nénénk ki ha két eszköznek ugyanaz lennez az IP címe! :D

Mivel új router van, újra ki lettek osztva az IP-k és másikat kapott a gép, meg a telefon mint amin eddig működött a belső hálózatod.

2021. márc. 30. 12:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Persze, hiszen egy hálózatban nem lehet két eszköznek ugyanaz az IP-je, a DHCP-szerver meg nem fogja pár másodperc múltán törölni az előző címet a jegyzékéből, azaz az akor még nem osztható ki más eszköznek. (Technikailag ugyanazon eszköz vezetékes és vezeték nélküli interfésze külön eszköznek tekintendő.)

Amúgy meg nézz utána a hálózatok működésének, mert láthatóan nem vagy képben a hálózati címzésekkel, én meg most lusta vagyok ide kisregényt írni.

2021. márc. 30. 13:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Hálózaton keresztül tudtam telefonról irányítani a gépet. PC Remote, Microsoft Remote, bármilyen hasonló alkalmazással. Tökéletesen működött, amíg nem cserélték ki a routert és a kábelt. Azóta nem találja meg egyik eszköz sem a másikat, mint távirányító. Más telefonnal sen Tényleg nem vagyok képben, de szeretném megoldani a problémát:)
2021. márc. 31. 07:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Lehet le van tiltva valamilyen szolgáltatás a routeren.

Tetesd át a digi routert bridge módba és használj saját routert.

2021. márc. 31. 21:31
 9/9 anonim ***** válasza:
kérdezd meg az ombérkat akik összekuszálták a rendszert, hogy mit állítottak el!
2021. márc. 31. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!