Miért legális a telefonos ügyfélszerzés és a spam email meg nem?
Figyelt kérdés
Csak azért, mert én senkit nem kérek meg, hogy telefonáljon, mégis zavarnak mindenféle ajánlatokkal (vásárlás mindkét kezemben szatyrokkal, munka közben, családdal együtt töltött időben, főzéskor, szoptatás közben stb.)Ehhez képest ez legális. A spam email viszont miért illegális? Hiszen vagy nem olvasom el a levelet, vagy törlöm. Egyes webes postafiókok pedig tulajdonképpen az összes spamot kiszűrik nekem. Így ez nem annyira zavaró, mintha abba kellene hagynod amit csinálsz egy téged nem érdeklő telefon miatt. Hozzá tartozik, hogy a telefonszámom meglehetősen publikus, kint van a honlapomon is, a telefonos ügynökök megkeresésével együtt tudok élni (azt hiszem ez szükséges rossz, előre nem mondhatom meg, hogy megrendelővel vagy ügynökkel van-e dolgom.) Csak elgondolkodtam.2010. aug. 18. 12:05
1/2 P.O.C. válasza:
Igazad van, ez tényleg elgondolkodtató. És az a sok szórólap és akciós újság amivel jó vastagon telenyomják a postaládádat -szintén kéretlenül- ugyan ez a kategória.
2/2 anonim válasza:
Egyszer valahol (akár Myvip-en!) megadod a telószámodat, az ugyanúgy bekerül egy megvásárolható adatbázisba, és onnantól kezdve a téged való b@szogatás legális lesz. Pont mint e-mailen, ott is először megadod valahol az e-mailed (mert pl nyerni akarsz...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!