Akik hardveraprón hirdetnek Steam, Origin, Uplay, stb kódokat, ők honnan veszik?
Valószínűleg olyan bundle (csomagot) árusító oldalakról, ahol még olcsóbban vehetsz játékokat. Humble Bundle például, 8-10-14 játékokat tudsz venni 5-15 euróért, havi 12-14-et 20-ért, lényegében tized áron mintha egyesével vennéd.
A piaci ár alatt és látszólagosan olcsón veszed ezeket a fórumos kulcsokat, valójában erősen túl vannak árazva. A hétvégén el tudtam adni egy Dirt Rally 2 kulcsot egy külföldi fórumon, 2,5 eurót kínáltak érte (900 forint), mert túlkínálat van belőle és 5 euróért meg lehetett venni Fanatical-on egy bundle részeként múlt héten. Hardveraprón ezt neked 2500-ért adják (7 euró). Itt már rögtön 2 eurót buktál, mert nem néztél szét a neten, hogy elérhető-e máshol olcsón. Arról nem beszélve, hogy csomagban volt 5 euró a Dirt Rally 2, ami azt jelenti hogy 7 másik játékot is kaptál mellé kb 135 euró összértékben.
Összegezve: 2500 forintot fizettél volna 1 darab játékért úgy, hogy ugyanazt 1800 forintért megkaptad volna 7 másik játékkal együtt egy csomagban, aminek aktuális összértéke 48 ezer forint.
Így húznak le szinte minden ilyen "olcsó" kulccsal. Csak úgy árulják ezeket, hogy az eladónak mindig nyereséges legyen. Megveszi olcsón csomagban és eladja drágán egyenként.
Jól írja az első, de azért annyira nem túlárazott a HardverAprón hírdetett kulcsok, nekem ha csak egy kulcs kell, akkor megveszem 1000 ft-vel drágábban. Azért sokat elkell adni, hogy meg is érje, de nincs akkora kereslet kb itthon rá én azt tapasztaltam.
Kb nekem volt 10 kulcsom, kiraktam nem sokkal drágábban, azért kellett neki idő míg elvitték mind a 10et. - kb 2 hónap, lehet drágán adtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!