Hogyan lehet meggyőződni, hogy egy adott településen elérhető-e nagy sebességű internet?
Még nem esedékes, de pár éven belül az lesz a költözésünk, és biztos hogy falura, vagy kisebb városba fogunk menni. Most kíváncsiságból megnéztem egy tőlünk (megyeszékhely) 20 km-re lévő települést. A Diginek, az UPC-nek és a Telekomnak is van "keresője", mindegyikbe beütöttem a címet. A Digi azt írta hogy egyáltalán nem tud oda netet bekötni, a másik kettő meg valami 10/5, 20/5 Mbps meg hasonló sebességű csomagokat írt csak ki, hogy azt lehetne ott kötni.
Ez tényleg igaz lehet? Ennyire korlátozott nem-központokban az internet? Vagy ez csak valami becslés, és közben oda is lehetne kötni normális netet?
Ha nem, és tényleg ennyi a max, akkor hogyan lehetne normálisat varázsolni oda? Tehát úgy 150/20-at, legalább, de inkább gyorsabbat.
Ha rossz helyre költözöl, akkor lassú lesz a net és drága.
Csak ott lesz normális árú internet, ahol a Diginek is van lefedettsége.
El is lehet utazni és megnézni az infrastruktúrát
Megnéztem most a Balaton parton is pár várost, szinte egyiknél sincs Digi lefedettség. Akkor az is rossz környék?
Az infrastruktúrát hogyan lehet megnézni? Megnézem milyen kábelek mennek a földben vagy mi? (Anyósomékhoz pl. azért nem lehet normális netet csinálni, mert az egész utcában rossz a kábel, ami nem tud normális sebességet, viszont 1 utcával odébb már minden rendben van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!