Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan lehet meggyőződni,...

Hogyan lehet meggyőződni, hogy egy adott településen elérhető-e nagy sebességű internet?

Figyelt kérdés

Még nem esedékes, de pár éven belül az lesz a költözésünk, és biztos hogy falura, vagy kisebb városba fogunk menni. Most kíváncsiságból megnéztem egy tőlünk (megyeszékhely) 20 km-re lévő települést. A Diginek, az UPC-nek és a Telekomnak is van "keresője", mindegyikbe beütöttem a címet. A Digi azt írta hogy egyáltalán nem tud oda netet bekötni, a másik kettő meg valami 10/5, 20/5 Mbps meg hasonló sebességű csomagokat írt csak ki, hogy azt lehetne ott kötni.

Ez tényleg igaz lehet? Ennyire korlátozott nem-központokban az internet? Vagy ez csak valami becslés, és közben oda is lehetne kötni normális netet?

Ha nem, és tényleg ennyi a max, akkor hogyan lehetne normálisat varázsolni oda? Tehát úgy 150/20-at, legalább, de inkább gyorsabbat.

2021. febr. 18. 23:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha rossz helyre költözöl, akkor lassú lesz a net és drága.

Csak ott lesz normális árú internet, ahol a Diginek is van lefedettsége.

El is lehet utazni és megnézni az infrastruktúrát

2021. febr. 19. 00:00
 2/3 A kérdező kommentje:

Megnéztem most a Balaton parton is pár várost, szinte egyiknél sincs Digi lefedettség. Akkor az is rossz környék?

Az infrastruktúrát hogyan lehet megnézni? Megnézem milyen kábelek mennek a földben vagy mi? (Anyósomékhoz pl. azért nem lehet normális netet csinálni, mert az egész utcában rossz a kábel, ami nem tud normális sebességet, viszont 1 utcával odébb már minden rendben van.)

2021. febr. 19. 00:16
 3/3 anonim ***** válasza:
ADSL max talán 10Mbit/s, ADSL2 max 20Mbit/s, VDSL1 nemtudom, kettes meg 100Mbit/s. Azt derítsd ki, milyen standard van azalapjan tudsz következtetni, vagy bemész a szolgáltatohoz és megkérdezed, az a tuti. De ennek a weboldalon is felkéne lenni tüntetve. Ilyen 100 feletti sebesseget felejtsd el, nem fognak asni az optika végett újra, rengeteg pénz. Én falun lakom szlovakia déli részén, egy évvel ezelőtt ADSL2 volt 10/1es net, nemrég lett VDSL2 és a 100at se engedi, mert kb 700mre vagyok a központtól. Így van 50/5os netem. Falukban általában ez van, ebbe bele kell nyugodni. Vagy veszel starlinket :D
2021. febr. 19. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!