Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nemrég töröltettem a régi ask...

Nemrég töröltettem a régi ask fm fiókom de a képeim továbbra is kiadja a google ha a nevemre rákeresek. Hogy távolíthatnám el?

Figyelt kérdés
Elfelejtett az ask fm jelszavam így az ügyfélszolgálat segített törölni, és ami képek fent voltak az oldalon továbbra is elérhetőek a google ből. Sejtem hogy az lesz a probléma hogy csak felfüggesztették a fiókot, de a képeknek le kell kerülniük. Köszönöm
2021. febr. 12. 07:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
33%
A boomer általános iskokai tanáraim mondták mindig, hogy "ami egyszer felkerül az internetre, az többet nem kerül le", és igaza volt.
2021. febr. 12. 07:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Van egy ismerősöm, neki is volt ask fm fiókja. Az ő nevével is dob ki képet a google, ami kicsit cikibbek, csak nála nem arra az oldalra hivatkozik a google. Neked fix, hogy az ask fm-nél vannak a képek??
2021. febr. 12. 07:47
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Majd pár év múlva eltűnik onnan.
2021. febr. 12. 07:58
 4/12 anonim ***** válasza:

A #1 jól mondja.

Teljesen mindegy, hogy mit kérsz az Ask.fm-től, vagy mit gondolsz róluk, vagy mit tesznek. Attól, hogy az ő oldalukra tetted fel először a képet, most már nincs közük hozzá.

Nem valószínű, hogy "csak felfüggesztették" volna a fiókot.

A #1 tanárának a megjegyzése valós, ami az internetre felkerül, az örökre ott marad. Emellett a mi tanárunk mondott mást is (pedig messze nem ma volt már), miszerint "Ha felteszel valamit az internetre, 5percenkét megduplázódik".

Amiket a Google kihoz képek, azok valószínáleg már réges rég nem az Ask.fm-en vannak, még ha a találathoz tartozó link oda is vezet. Hanem különböző háttérben meghúzódó átirányító oldalakon, automatikus botok általi képgyüjteményekben, stb.

2021. febr. 12. 08:06
 5/12 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy elhangzik ez a mondás, de nem vagyok olyan híres, rajtam kívül szerintem eddig senki nem vette észre azokat a képeket, főleg nem fogja letölteni. A lényeg hogy tudtok e mondani valami módot hogy eltűntessem(és feltételezzük hogy csak az van amit látok, nem rakja fel senki újra).
2021. febr. 12. 08:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyi pénzed van rá. Ugyanis az alábbi utakon járhatsz:

1. Te magad végzed el a szükséges dolgokat illegálisan. Ehhez megfelelő szaktudás (a kérdés feltevéséből ítélve nincs) szükséges, valamint nyomeltakarítás, hogy ne látszódjon, feltörted a szervereket és tartalmakat töröltél róluk.

Megütheted vele a bokád.

2. Kiadod szakembernek az első pontot. Ez drága lesz, mert meg kell fizetni mind a szaktudást, mind a munkát, mind az illegalitása miatt vele járó veszély díját.

3. Szépen elbattyogsz egy jogászhoz, aki intézkedik abban, hogy megfelelő szakemberek, legális módon felkutassák, hogy hol vannak ezek a képek pontosan tárolva, és leszedetik. Természetesen itt is ki kell fizetni az ügyvédet, a technikusokat, ha esetleg szükséges mert a szerver tulajdonosai/üzemeltetői nem akarják törölni, akkor a perköltségeket is, stb.

4. Elfogadod, hogy nem kellett volna feltenni őket már az első körben, és beletörődsz, hogy ott maradnak.

"nem vagyok olyan híres, rajtam kívül szerintem eddig senki nem vette észre azokat a képeket, főleg nem fogja letölteni"

Nem értetted meg az automatizált botok jelentését. Ott nincs válogatás, hogy mit/kit érdemes, mennyire híres, "minek?", stb.

Egy szoftver végigpörgeti a weboldalakat (több ezret, vagy tízezret), és a szerverekről, vagy ha béna a kódolás akkor közvetlenül a forráskódból, begyűjti az összes képfájlt amit talál, "mert csak". Mert erre van automatizálva.

Az ilyen botok képesek 1 óra alatt akár 50-60 különböző oldal teljes felületét átvizsgálni és az összes képanyagot begyűjteni (mondjuk ezek nagy része design elem), majd eltárolni akár 20-25 különböző, szintén online helyen, ahol meg van adva mellette az eredeti elérési útvonal is, ahonnan letöltötte. Ezeket pedig szintén tudja indexelni a Google képkereső.

2021. febr. 12. 10:45
 7/12 anonim ***** válasza:
Hát figyelj katica, nem kellett volna erotikus képeket feltölteni. Archívumokban minden nyilvános weboldalra feltöltött dolog örökre megmaradnak, a te erotikus képeid is. Én most értem, hogy erkölcsös kereszténynek akarod magad feltüntetni, de ezt már elbuktad.
2021. febr. 12. 10:53
 8/12 anonim ***** válasza:
1 aszondja boomer :D Mikor születtek a tanáraid? A negyvenes években? Amúgy mintha nem lenne igazuk te paréj
2021. febr. 12. 10:58
 9/12 anonim ***** válasza:

"és ami képek fent voltak az oldalon továbbra is elérhetőek a google ből"

Az ask.fm oldalát beindexelték a Google keresőrobotjai és lementették az ott található képeket. A GDPR törvény ( [link] ) értelmében kérheted a Google-tól az inkriminált, rólad szóló képek törlését:

[link]

[link]

2021. febr. 12. 11:00
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem erotikusak katica csak nem gondoltam hogy saul goodmant kell hívni pár kép leszedéséért, de ha ott marad ott marad b*szameg az annyát. Azért köszi legalább tudom hogy megy ez.
2021. febr. 12. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!