Mi a különbség a gmail.hu, és a gmail.com között?
Mi a különbség? A névbeli hasonlóságot, és azt, hogy mindkettő levelezőrendszer, ezeket leszámítva MINDEN.
A gmail.hu kapott az alkalmon, hogy a GMail népszerű, és bízva benne, hogy sok gyanútlan felhasználó .com helyett a .hu végződést írja be, gyorsan csinált egy ZS-kategóriás levelezőrendszert gmail.hu címen. Semmi köze a Google által üzemeltetett GMailhez.
#5: A GMail 2004-ben indult.
A GPortal valóban már 2003-tól biztosított levelezési lehetőséget, de @gportal.hu-s címekkel. Igaz, G-Mailnek nevezték a szolgáltatást (kötőjellel), de szó sem volt sem g-mail.hu, sem gmail.hu végződésekről.
Sőt, a webarchívumban názelődve nekem úgy tűnik, hogy amikor a Telekom felvásárolta, utána a Freemailt kezdték el erőltetni, és a kezdőoldalról el is tűnt a "G-Mail" menüpont. Nem tudom, hogy tényleg beszántották-e a @gportal.hu címeket a Freemailbe, vagy csak alaposan eldugták, de gmail.hu-ról még szó sem volt itt.
A gmail.hu-ról az első használható archív link 2011-es.
Ezek alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy bár tényleg a Gportal előbb biztosított levelezést, mint a Google, de konkrétana gmail.hu-s végződést jóval a gmail.com után vezették be. "Érdekes" módon előtte évekig fel sem merült, hogy legyen gmail.hu, jól elvoltak a @gportal.hu-val.
Itt van egy 2005-ös fórumkomment "gmail.hu" címről:
A gmail.com 2007-ig meghívós volt, nem volt azonnal hozzáférhető. 2009-ig beta volt, nem is nagyon használták az emberek, a köztudatban 2008-9-ig nem is nagyon volt benne nálunk. Ha csak ahhoz méred, hogy a Freemail még 2021-ben sem pusztult ki a köztudatból, és hány százezer felhasználója van.
" Google-é, és talán az egyik legjobb e-mail szolgáltató."
Hát igen... talán... előtte fényévekkel a protonmail áll. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!