Akkor is kihívhatom a szolgáltatót, ha véletlenül reset-eltem a router-t és nincs internet?
Szóval véletlenül túl sokáig nyomtam meg a reset gombot, és teljesen reseteltem, nincs internet, nem világít a WLAN lámpa se semmi. Rákerestem a neten, újra be kéne állítani a dolgokat hozzá, de ennyire nem értek a dolgokhoz.
Tudom, elcsesztem, de most mihez kezdjek? Ha felhívom a szolgáltatót, akkor kiküldenek valakit megcsinálni? Vagy ilyennel nem foglalkoznak?
Amúgy: a reset gomb pont erre való. Nincs olyan, hogy "félig resetelés". Ha csak újra akarod indítani, azt nem a reset gombbal kell.
Az sem véletlen, hogy úgy van elhelyezve a reset gomb, hogy véletlenül ne lehessen benyomni.
Röviden se nyomd meg. A reset gomb az RESETel, vagyis mindent gyárira állít. Mást nem tud. Nincs esetleg, szomszéd, rokon, haver?
De nem ördögtől való ez.
Kell a szolgáltatótól kapott felhasználónév, jelszó.
A router alján lévő ip cím, felhszanálónév és jelszó.
Belépve gyakorlatilag csak azt kell beállítani, szokott bennük lenni Quick Setup. Még a wifi jelszó amit érdemes belőni.
Az alján ott a típusa, lehet van fenn róla video is:
Olyan van hogy hosszan kell nyomni, de akkor sem nyomogatjuk sosem, mert felesleges. Máskor ha valami hálózati hubára gyanakodsz, csak ki-be kapcs, vagy táp ki-be.
Legjobb ha megtanulod, tényleg nem vészes.
A bőngészőn keresztül a már leírt módon be tudsz lépni, és csak azt 3 adatot kell begépelned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!