Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy kell Amazonról vagy...

Hogy kell Amazonról vagy hasonló külföldi oldalról rendelni Magyarországra?

Figyelt kérdés
Soha nem rendeltem még ilyen külföldi oldalakról mint Amazon, Wish, Ebay és társaik, de találtam pár dolgot amiket magyar oldalakon sehol nem találtam sajnos és ezeken az oldalakon viszont van belőlük tömérdek mennyiség. Nekem csak egy ilyen OTP Junior kártyám van talán amire megy a pénzem és más egyéb kártyám vagy külön kártyám nincs és nem tudom mennyire biztonságok ezek az oldalak. Attól félek inkább, hogy többet vonna le a kártyától vagy nem tudom és akár nem érkezik meg a rendelés. Wishről rendeltünk barátommal egyszer sokat és pár termék nem jött meg. Igaz nem kellett volna először sokat rendelni de nem tudhattuk. Szeretnék rendelni majd az új nintendo switch lite-omra ilyen "thumb grip" cuccokat és olyan mintával ami nekem kéne csak külföldi oldalakon van sajnos (barackos, cica mancsos ilyesmi)...Meg pár dolgot is csak ott láttam. Ti rendeltetek már Amazonról mondjuk és hogy történt a rendelés vagy a szállítás? Minden rendben volt? Kezdetben tényleg csak egy két dolgot akarok rendelni a biztonság kedvéért, de van pár még amit külön sok lenne.

2021. febr. 7. 03:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A Juniorral szerintem nem fogsz tudni rendelni, mert az egy lebutított kártya, korlátozott szolgáltatásokkal. Meglepődnék, ha működne, pláne külföldi oldalon.

Az online rendelésekhez általában dombornyomott kártya kell, azaz "rendes" bankkártya. Így az Amazonhoz is. A Wishről ne rendelj, mert átverés. Az eBaynek van egy saját fizetőrendszere a PayPal, ami nagyon biztonságos és célszerű. Egyrészt lehet benne közvetlenül kártyával fizetni, másrészt betehetsz pénzt hasonlóan, mint egy bankba, amivel aztán vásárolhatsz ott, ahol PayPalt elfogadnak, illetve küldhetsz is pénzt más PayPal felhasználóknak.

Az Amazonnak és az eBaynek is saját globális kiszállító rendszere van. Tehát nem John Smith fogja neked feladni Minnesotában postán, hanem az Amazon futára viszi el, és intézi a kézbesítést Magyarországra. Az eBayen ez opcionális, sok eladó használja a postát.

Gondom nekem csak a Magyar Postával volt. Nagyon lassúak, és úgy viselkednek, mintha szívességet tennének, nem szolgáltatást nyújtanának. Eleve ki sem viszik a küldeményt a címedre, csak bedobnak egy cetlit, hogy eredj érte a postára, paraszt. Van, hogy azt sem. Szerencsére lehet online figyelni, merre jár a csomagod.

2021. febr. 7. 06:06
 2/3 anonim ***** válasza:

1. Csinálsz egy PayPal fiókot, és kártyát vagy számlát csatolsz hozzá.

2. Beregisztrálsz az adott webshopba, megadott a szállítási címet...

3. Ha az adott webshop NEM szállít Magyarországra, akkor azt ki szokták írni (pl. eBay-nál lehet ilyen).

4. PayPal segítségével fizetsz, és várhatod a csomagot.

ÁFA, és VÁM fizetésről a lenti linken olvashatsz. Anglia már nem tagja az EU-nak!

Velem is fordult már elő hogy nem jött meg a cucc Kínából...

Idén áprilisra volt tervezve, hogy minden EU-n kívüli csomag VÁM köteles lesz, ezt lehet hogy halasztják...

[link]

2021. febr. 7. 14:34
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a sok infót mindkettőtöknek!

:)

2021. febr. 7. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!