Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért jelennek meg a Facebooko...

Miért jelennek meg a Facebookon azzal kapcsolatos dolgok amiről beszélek?

Figyelt kérdés
Hogy lehet az,hogy beszélgetek valakivel valamiről és azzal kapcsolatos reklámok vagy cikkek jelennek meg nekem a Facebookon?

2021. febr. 4. 06:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy akár akarjuk, akár nem, a fb figyeli a mikrofont és felhasználja. Én is tapasztaltam ezt és erre más magyarázat nincs. Párommal beszélgettünk és kezében a telefonnal, azt mondta, hogy ma nincs kedve a szexhez. Fél perc sem telt el és mutatja a hirdetést "A ritka nemi élet megrövidíti a férfiak életét." Vagy valami ilyesmi. Meg lettem mentve. 😁
2021. febr. 4. 06:49
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

"más magyarázat nincs"

Dehogynem. :)

Egy jó algoritmus a közvetlen hang-alapú megfigyelés nélkül is képes olyan következtetésekre jutni, ami talán még az egyénben sem tudatosult.

A helyadatokhoz hozzáfér a Facebook. A párodét is. Nem nehéz megállapítani két emberről, hogy együtt vannak-e. Az pedig nagyon ritka, hogy ha beszélsz valakivel valamiről, akkor az más összefüggésben nem kerül elő nálad, vagy valamelyik közeli személynél. Innentől pedig már csak egy ügyesen összedobott algoritmus kell, hogy tudja az adott témát hozzád kapcsolni.

Nem lehet teljesen kizárni a tényleges emgfigyelés lehetőségét, de azt, hogy konkrétan továbbítja a mikrofon hangját a Fb szerverei felé, majdnem biztosan kizárható. Az ugyanis indokolatlanul nagy mértékű, és nagyon feltűnő többlet adatforgalmat generálna. Az persze lehetséges, hogy ilyen adattovábbítás nem történik, de "helyben" a Fb alkalmazás elemzi a mikrofonból érkező jeleket.

Nagyon messze el mer merészkedni a Facebook, és Cuki bácsi nem az előrelátásáról és intelligenciájáról híres, de szerintem egy akkora botrányt, ami egy ilyen lehallgatásból lenne, még ő sem merne kockáztatni. Egy kis illegális adatkereskedelem még belefér, de a folyamatos megfigyelésre jóval háklisabbak lennének az emberek.

De mondok jobbat. Én a munkahelyemre nyomógombos telefont viszek. A telefont az irodámban hagytam, és átmentem munkatársamhoz 2 teremmel arrébb. Neki a telefonja a táskájában volt. Beszélgettünk egy informatikai témáról, és aznap este azzal kapcsolatos hirdetések jelentek meg. Na, ezt akkor hogyan? :)

2021. febr. 4. 08:04
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
#2 Nem állítom, hogy továbbítja, a helyben feldolgozás valószínű. Csak kíváncsiságból megnéztem a mikrofon engedélyeit (FB, Messenger, Google engedélyezve) ezek közül bármelyik lehet az "ügynök".
2021. febr. 4. 08:11
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Most kipróbálok itt valamit régen vettem egy cipőt az aldiba de kicsivolt rá és eladtam a Tesco ba a pavilon mellet

Múltkor itt a GYK n a SIMS 4 röl kérdeztek nem telt bele egy óra és már meg is jelent a hirdetés

2 igy van :)

2021. febr. 4. 08:14
 5/14 anonim válasza:
Nekem.mindig csak tekefonnál fordul elő, nem csak fb, több masik alkalmazás iszonyatisan specifikus reklámokat dobott föl, pl olyan dologról amiről két óraval azelőtt nem is tudtam.hogy létezik. Stb
2021. febr. 4. 18:23
 6/14 anonim válasza:
2es, nekem is volt egy hasonló sztorim, lementünk ebédelni egy nem közvetlen (másik emeleten dolgozó) kollégával, a telefonomat az irodában felejtettem. Beszélt nekem egy nagyon-nagyon speciális, őt érintő témáról, amiről ez után pár óraval elkezdtek reklámok megjelenni a telefonomon. Ezt nem tudom hogy történhetett.
2021. febr. 4. 18:29
 7/14 anonim ***** válasza:

Több lehetséges magyarázat is lehet erre szerintem, a hangfelismerés a legkevésbé valószínű ezt már megcáfolta a 2-es válaszoló is.

A rossz hír hogy a többi sokkal félelmetesebb. Nekem már sok olyan dolog is szembejött a közösségi médiában amivel csak gondolatban foglalkoztam.

-A mesterséges intelligencia már olyan szintre feljődött hogy előre meg tudja jósolni a gondolataidat. Erre bizonyíték a netflixen elérhető "the social dilemma" c. film amiben pl a fészbuk és a google egykori alkalmazottai nyilatkoznak.

-Egy virtuális valóságban létezünk amit valaki létrehozott vagy valakik létrehoztak, és mint öntanuló algoritmusok elkezdtünk közelíteni az ő világukhoz.

-Sejtek összege vagyunk akik azt hiszik hogy értelemmel bírnak.

2021. febr. 4. 19:35
 8/14 anonim ***** válasza:
na ?)
2021. febr. 4. 23:22
 9/14 anonim ***** válasza:
69%
Na, ezért nem kell nekem okostelefon.
2021. febr. 5. 11:33
 10/14 anonim válasza:

Egyik válaszoló vagyok, és mikor írta,komolyan elgondolkoztam a 7-es válaszán.

pár perce ez történt velem: youtube-ot néztem, valamiért eszembe jutottak a konyhai dolgok (nem főzős műsort néztem!) eszembe jutott hogy van-e itthon cukor. Rájöttem, hogy odaadtam valakinek, aki valószínűleg teába fogja felhasználni. Erre kevesebb mint 1 perc múlva beharangoztak egy reklámot, és mit reklámoznak, cukrot. Mihez? Forró italokhoz.

Mivan???

2021. febr. 6. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!