Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi az az IP cím?

Mi az az IP cím?

Figyelt kérdés
Már volt hogy összevesztem valakivel GTAban és kiírta az IP címem egy német roh$dék.. ez mi, mire jó és hogyan lehet megszerezni valaki ip jét?

2021. febr. 3. 18:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
2021. febr. 3. 18:07
 2/15 A kérdező kommentje:

Nekem az kéne hogy valaki emberi nyelven írja le. Éppen írta nekem valaki hogy megvan az ipm és holnap leutazik ide és megver haha

Ez lehetséges vagy mi

2021. febr. 3. 18:11
 3/15 anonim ***** válasza:
76%

az IP címedhez tartózó cím csak bűnügyben adható ki, ne parázz

irjál rá hogy mother ficken, lick my balls

2021. febr. 3. 18:16
 4/15 anonim ***** válasza:
4%

"Éppen írta nekem valaki hogy megvan az ipm és holnap leutazik ide és megver haha

Ez lehetséges vagy mi"

Koronavírus-járvány idején? Nem valószínű.

Viszont lehetséges, hogy tényleg megszerezte az IP címedet.

Ez alapján lenyomozható vagy. De egyébként valószínű, hogy csak fenyegetésből írta. Szerinted van ember, aki egy játék miatt utazna többezer km-t, hogy megverjen valakit, akivel összekapott?

2021. febr. 3. 18:16
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy egy hálózaton kommunikálni tudj egy másik géppel, szükséged van egy számokból álló (alkalmasint 4 darab 0-255-ig tartó szám) azonosítóra - olyan ez mint egy levélen a címed - ez az IP-cím. Az Internetes hálózatra való csatlakozáshoz egy publikus IP-címre van szükséged - ezt az Internet-szolgáltatód adja.

Azzal, hogy "kiírja az IP-címed" arra szeretne utalni a másik fél, hogy tudja, hogy hol vagy elérhető az Interneten, így vírtuálisan "felkereshet" aztán "lesz nemulass!" (vagy hogy esetleg vissza tudná követni a fizikai helyedet).

Gyakorlatilag ezek csak üres fenyegetések nem kell vele törődni.

Egyrészt a szolgáltatótól kapott IP-címed dinamikusan változik, lehet, hogy ami most jelenleg az, holnapra már más lesz.

Másrészt maximum az deríthető ki az IP-címből, hogy melyik (nagy)városban laksz, vagy melyik (nagy)város van a közeledben.

Harmadrészt hacsak nem futtatsz valami szervert, van rendes vírusvédelmed, nincs kikapcsolva a tűzfalad, nem sok mindent tud kezdeni.

2021. febr. 3. 18:18
 6/15 A kérdező kommentje:
A német klinikai barom tényleg megszerezte az IP-m de semmit nem csinált vele, egyszerűen csak akkor tudtam meg h van ilyen. Most egy magyarral vesztem össze aki elvileg nem Magyarországon lakik, szóval valszeg nem utazik le XD
2021. febr. 3. 18:20
 7/15 anonim ***** válasza:
Az ip cím olyan a számítógèpnek mint a parlamentnek a Kossuth tér 1. Odamehetsz a parlamenthez, de nem húzhatod meg az Orbán fülét a be nem tartott választási igéretek miatt. (Nem mintha igért volna bármit is)
2021. febr. 3. 18:21
 8/15 A kérdező kommentje:
És milyen más módokon húzhatnám meg Orbán fülét? Ha viszek pénzt megengedik vagy mi
2021. febr. 3. 18:34
 9/15 anonim ***** válasza:
#8: A szülinapján "Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig!"-felkiáltással. ;)
2021. febr. 3. 18:38
 10/15 anonim ***** válasza:
Sajnos a GTA Online borzasztóan amatőr, alapvető hálózati protokoll sérülékenységekkel rendelkezik, a mai napig is, ezért elég könnyű megírni egy olyan programot, ami ilyen adatokat kitud olvasni, ezért is van benne a legtöbb mod menu csalásban. Illetve ezért is van rengeteg csalás rá, mert bár ugyan előbb-utóbb "detected", azaz észlelni fogja az adott csalás verziót, de hamar megtudják oldani, hogy utána jó legyen.
2021. febr. 3. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!