Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen routert ajánlotok...

Milyen routert ajánlotok digis nethez?

Figyelt kérdés

Digi 1000mbps-os netünk van amiből wifin keresztül 20mbps van. Ezt a sebességet szeretnénk növelni.

Ezt a routert találtam:

[link]

Szerintetek ezzel mennyire lehet növelni a sebességet?

És ti mit ajánlotok?

2021. febr. 2. 14:18
 1/5 savanyújóska ***** válasza:
Nagyon függ a router elhelyezkedésétől és az alaprajztól. Attól függően, hogy mit szeretnétek elérni, ez is jó lehet, egy kb. 40nm-es lakásban, ha középen van, akkor 40Mbps környékére fel lehet talán tornászni. Személy szerint én legalább 450Mbps-eset vennék, vagy ha fontos a nagy tempó (80-90Mbps), akkor ac-set, de az inkább már a 15-20k feletti kategória. Illetve ha panel/társas érdemes lehet kimérni, melyik csatorna kevésbé foglalt, lehet a szomszéd 50k-s Asus routere egyszerűen elnyomja a tieteket.
2021. febr. 2. 14:22
 2/5 Alex Fly ***** válasza:
Nekem egy TP-Link Archer AX-20 van; teljesen meg vagyok vele elégedve.
2021. febr. 2. 15:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Vezeték nélküli szabványok: IEEE 802.11b / g / n

Simán megy az szabvány szerint 600-al is. :)

2021. febr. 2. 16:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Az adatátviteli sebesség attól fogg függeni, hogy alapból milyen jelet kap. A repetaer csak visszaerősíti, nem változtat semmit.
2021. febr. 2. 16:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez nem router, csak egy repeater (más néven: "Range Extender" vagy "Jel ismétlő" egyesek szerint "Hatótáv növelő"). Ez az eszköz a már meglévő (befogott) jelet továbbítja, ráadásul ugyanazon a frekvencián, ami még zavart is tud okozni, illetve általában nagy mértékben ront az átviteli sebességen (az osztott kétirányú kommunikáció miatt).

A legjobb megoldások közé tartozik a kábelezés, amikre lehet routert vagy egyszerű AP -t kötni. Ilyenekkel lefedhető nagyobb területet is...

Ennél jobb, de drágább a MESH hálózat kiépítése, de a legtöbb mai felhasználónak egyenlőre erre még nem sokszor van szüksége (az előnye a nagyon gyors, szakadás mentes átállás a különböző helyeken lévő wifi források közt).

Én leginkább azt javasolnám, hogy először is gondolkozz el azon, milyen felhasználási feltételeknek kellene megfelelnie a leendő hálózatnak, majd azt itt leírva tudunk neked ajánlani eszközöket, megoldásokat.

Ha nincs szükség arra, hogy mozgás közben is szakadásmentes (videóhívásra/játékra is mozgás közben alkalmas) kapcsolat legyen, akkor egyszerű gigabites router(eke)t vagy AP -(ka)t ajánlanék megfelelően elhelyezve, kábeles kapcsolattal a szolgáltató végberendezésével. Ezek az eszközök lehetnek akár egyazon wifi hitelesítési adatokkal is konfigurálva, aminek köszönhetően viszonylag gyors lenne az átállás a különböző helyeken lévő wifi források közt (néhány tized másodpercre az ilyen eszközök közti átálláskor megszakad az internet kapcsolat, így például egy internetes videóhívás is megszakadna, de ha ilyen tevékenység közben nem mozogsz, akkor ebből semmit sem lehet észrevenni).

2021. febr. 3. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!