Hogyan tudnám gyermekeim internethasználatának időtartamát korlátozni vmilyen szoftveres úton? A nevelési eszközökből kifogytam! (Win xp pro)
Írsz egy batchfile-t, amibe belerakod:
shutdown -s -t <időtartam másodpercben>
Batchfile: egy fájl .bat végződéssel, szövegszerkesztővel írhatod. Aztán ezt berakod az indítópultba, és akkor automatán el fog indulni egy leállítási folyamat...
Én nem korlátoznám nagyon.
Én 16 vagyok.Hazaérek,átnézem a híreket gépen.Megtanulok,aztán szörfözök egy órát majd keresek más elfoglaltságot.Szombat délelőtt ha ráérek akkor játszom a gépen max 2óra,délután haverokkal lógok.Vasárnap délelőtt tanulás,délután egy kis gép,aztán haverokkal lógás.
hasonlót beszélj meg a gyermekeddel,ez elfogadható
16 éves vagyok, saját számítógépem van. Jogos, hogy nem kell egész nap a gép előtt ülni, de nem feltétlen rossz. Az, ha saját gépe van valakinek, biztonságot ad a testvérek ellen(csak az enyém, és nem fenyeget az a veszély, hogy ha elmozdulok a gép elől, akkor a másik tesó odajön és jáccik, aztán akkor nem tudok visszamenni stb..) Ezáltalá szívesebben hagyom ott a gépemet, mondván, hogy úgyse megy senki oda. Am. egyszerűbb lenne, ha a gépet lekódolnák(a fiókhoz lenne kód) és csak akkor tudná a gyermek bekapcsolni a gépet hatásosan, ha itthon van valamelyik szülő, és beírja a jelszót, ha meg azt mondjuk, hogy szálljon ki, akkor kénytelen lesz, mert nem tudja elkövetni azt a cselt, hogy kikapcsolja a gépet, majd később vissza és nagy vidáman játszik tovább.
Ebből nem azt akarom kihozni, hogy vegyél nekik külön gépet(márha nem probléma a tegeződés), hanem azt, hogy egy egyszerű kódolással is meg lehet oldani, ugyanis elég őket kiszállítani a gép elől, aztán kijelentkezni. nem tud visszalépni.. persze mindennek van technikája.Ha még picik, nem tudják ezt kikerülni. Ha nagyobbak akkor igen. Akármi kérdés van a technikákkal kapcsolatban, várom az email-ekeet.
Remélem segítettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!