Fájméret csökkentés minőségromlás nélkül?
Figyelt kérdés
pl. sorozatból egy epizódrészt szeretnék olyan méretűre formázni, mint a többi. A legtöbb mp4 fájl mérete 19.valahány MB. Egy epizódé viszont 1.23 GB. Ez durva. Sokkal nehezebb azzal dolgozni, mint a nem tömörítettel. Milyen tömörítőprogram van erre, ami minőségromlás nélkül olyan fájlméretre, vagy hasonlóra át tudja alakítani a kiválasztott fájlt? Valami megoldást szeretnék találni erre, mivel nagyon nehéz, és mondhatjuk azt is, hogy kényelmetlen a valódi (nem tömörített) méretű fájlokkal a dolog.2021. jan. 28. 09:52
1/9 anonim válasza:
Mindenféle konvertáló programok vannak, pl. Format Factory.
2/9 anonim válasza:
Átkonvertálod az fps értéket 25-ről 2-re.. ;)
Kicsit kevésbé lesz folyamatos de a minőség(felbontás) változatlan marad, a mérete meg tizedére csökken. 😆
3/9 anonim válasza:
#1 +1. Konvertálásnál megadod, hogy mp4 konténer H.265 (legjobb, viszont csak pc-n játszható le pl. vlc-vel) kódolást használjon kb. feleakkora kbit/sec-es bitrátával, mint az eredeti. A hang AAC 44.1 KHz 128 kbit/sec legyen. Így elég szépen redukálható a fájlméret minőségromlás nélkül.
4/9 elistvan válasza:
xvid4psp5 tud magyarul én ezzel konvertálok. Több menetben is tud szépen dolgozik. Megnézed a kisebb méretű file-ok egyikén a birátát és a felbontást, (magasság/szélesség) és a programban a video részben a konverternél a custom részben megadod a kívánt rátát vagy a méretet és a felbontást ami vaslószínűleg a crop részben kisebbre kell venni.
5/9 Szirty válasza:
"de a minőség(felbontás) változatlan marad"
Nem marad. A minőségnek csak egy része a felbontás.
6/9 elistvan válasza:
A másik a bitráta meg az alkalmazott tömörítés hatékonysága.
7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, valamit tanultam a dologból, 3 tényező befolyásolja: felbontás, bitráta, tömörítés hatékonysága
ha pl. 8 perces videóból (aminek mérete 1.23 GB) szeretnék egyszerűsíteni, hogy a küldés, feltöltés, megosztás egyszerűbb legyen, szerintem nem egyszerű
2021. jan. 29. 10:00
8/9 A kérdező kommentje:
találtam egy hatékony megoldást, először megpróbáltam átkonvertálni mp4-ről mkv-ra a Movavi Video Editor 15 Plus programmal, változatlan maradt a mérete, a Cloudconvert oldal szintén ezzel a feltétellel jelentősen csökkenti a fájl méretét, egy 6 p 35 mp időtartamú videót 744 MB-ről 93 MB-ra lecsökkentett, ez érdekes, de szerintem a programok kialakítása is függ a dologtól
2021. jan. 29. 10:39
9/9 Szirty válasza:
A tömörítési eljárástól és a tömörítési paraméterektől függ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!