Az hogy a youtube falon mi jön be amikor először meg nyitjuk (előzmények mindig törölve vannak) mi szabja meg? Az internet szolgáltató?
Ebből a kérdésből látszik az, hogy mennyire nincs képbe az átlagember az adatainak tárolásával, adatgyűjtéssel, és azzal, hogy mit fogad el olyankor, mikor regisztrál valahová.
Tudod, hogy mi határozza meg? A te szokásaid. Minden kattintásod, keresőbe írt betűd, Youtuberól navigált linked, google-be írt keresésed, MINDEN mentésre kerül, és mindenből statisztika készül, hogy neked egyénileg kreált ajánlásokat tudjon csinálni.
Így működik MINDEN közösségi média is. Ha azt hiszed érted, akkor nyugodj meg, a felét se érted és ha értenéd fal fehér lennél az ijedtségtől, hogy mennyit tudnak rólad és a szókásaidról...
"Ebből a kérdésből látszik az, hogy mennyire nincs képbe az átlagember az adatainak tárolásával, adatgyűjtéssel, és azzal, hogy mit fogad el olyankor, mikor regisztrál valahová.
Tudod, hogy mi határozza meg? A te szokásaid. Minden kattintásod, keresőbe írt betűd, Youtuberól navigált linked, google-be írt keresésed, MINDEN mentésre kerül, és mindenből statisztika készül, hogy neked egyénileg kreált ajánlásokat tudjon csinálni.
Így működik MINDEN közösségi média is. Ha azt hiszed érted, akkor nyugodj meg, a felét se érted és ha értenéd fal fehér lennél az ijedtségtől, hogy mennyit tudnak rólad és a szókásaidról..."
Oké persze ez így van. De hogyan ha törlöm az előzményeim? Honnan tudják?
És hogy van ez? Szal kilépek a firefoxbol a hálóra csak ez a gép csatlakozik. Mikor vissza lépek mindig ugyan ezek jönnek be:
Mindig ilyen humoristák Bödöcs meg fegyverek meg ipman2 meg legjobb discozenék stb szoktak be jönni.
Ezekre rá se szoktam keresni.
Te nem tudsz olvasni? Az előzményeket csak a saját gépedről törlöd. Ez nem folyásolja be az adatok elraktározását rólad. Ráadásul a YouTube maga is tárol előzményeket + még a böngésző is.
Az emberek érdeklődési körének kitalálásának pont az a lényege, hogy ne azokat ajánlja amikre rákerestél, hanem olyanokat, amik érdekelhetnek. Ennek leginkább a reklámoknál van jelentősége.
én ilyenekre nem keresek rá sose:
ahogy be kötöttték a vodafone netet ez jött be egyböl és azóta is amikor elsőre megyek rá youtube. Mert utána értem hogy a szerint adja be amire rá kerestem. Azt észre szoktam venni hogy pl modellcsajokra kattintok és aztán ha egy másik oldalon be hozom a youtube akkor csak modellek jönnek be.
De mikor ki lépek a firefoxból és újra elindítom megint ipman bödöcs stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!