Milyen netem van, valamint ki lehet-e lövetni a NAT-ot?
Azt szögezzük le, hogy telekomos vagyok. Szóval pár hónapja felmerült az a probléma, hogy nem tudok portot továbbítani, ami nekem több szempontból is kellene. És most jutottam el oda, hogy leesett ez miért van. Be van kapcsolva a NAT, ezt látom a router beállításaiban. Ezt valahogy lehet kérni, hogy kikapcsolják? A másik az lenne, hogy nem tudom, hogy optikai, vagy VDSL2-es netem van. Azért is érdekelne, mert vezetékesen, gigás netkárytával gépről sehogy nem lehet elérni még a minimum letültési sebességet sem. 150-es net, IPTV-vel. A garantált az 60/25Mbit/s, ebből megvan 50/15Mbit/s. A roterben azt írja VDSL2 van, neten meg hogy optikai. Egy ici pici faluban lakom, szóval nem hiszem hogy VDSL2-őn lehetne ilyen "jó" a sávszél, ezért is érdekel mindez.
Kicsit hosszú lett tudom, köszi a válaszokat.
Port továbbítást szerintem be lehet állítani a Telekomos routeren.
Ha nem szeretnél NAT-olva lenni, akkor fix publikus IP-címet kell kérned.
Nem adnak:
Ha valamiért el akarod érni a géped távolról és nem jók a TeamViewer és hasonló alkalmazások (mert pl. webszervert üzemeltetnél), akkor bérelsz egy fix IP-s VPN-t és azon keresztül el lehet majd érni a géped bárhonnan, bármikor. De ezt is be kell konfigurálni.
Cím szerint nézd az interneten, mi érhető el nálad, ha csak úgy natúran nézed, akkor az optikai csomagot hozza ki.
Továbbá, ha ZTE, ZTE Speedport típusú HGW-d van, esetleg Huawei HA-35 csoda 4G SIM kártyával, akkor réz alapú a szolgáltatás, teljesen normális az 50/15 sebesség, de ha ott lenne a ház előtt a rendezőszekrény sem mérnél 100-nál többet lefelé irányban.
Ha Huawei HG850, 850a (ezek optikai modemek, tudnak iptv-t, wifit nem), 8245, 8245H vagy Sagemcom F@st 5655AC vagy Sagemcom F@st 5670AX van kint nálad akkor optikán vagy.
Tippre rezes technológia van nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!