Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A CISCO packet tracer egyik...

A CISCO packet tracer egyik feladatával kapcsolatban tudnátok segíteni? Részletek lent

Figyelt kérdés

Itt pontosabban nem a feladat megoldásával van a gond, hanem, hogy egy bizonyos részén nem látom az összefüggéseket. Egész pontosan 4.5.1.1 Skills integration challange feladatról lenne szó. Ugye itt nincs megadva néhány ip cím, és a feladat fő profilja, hogy neked kell kikövetkeztetned a helyes címeket. Meg is adja a hálózat címet, és kéri, hogy 2 alhálózatra kell felosztani, cím szerint 172.16.128.0/19. Egyébként az oktatóm szépen elmagyarázta volna, fel is vette az órát, meg is van a felvétel, de valamiért pont ez alatt nincs hang, csak kép. Azt a részét értem a történetnek, hogy fel kell osztani 1-es, és 0-ás bitekre a maszkot, a nullát, vagy nullákat átalakítani egyesekké. Az oktatóm megmutatta nekünk ezt az oldalt: [link] ,innen kereste ki ő is az alhálózatok új adatait, és ezt a részét nem értem, hogy ő egyből tudta, hogy a /28-as oszlopból kell, hogy kikeresse a hálózatot (Itt úgy vettem ki, hogy a 128-as számot kell figyelni, de javítsatok ki, ha tévedek). Azt nem értem benne, hogy például miért nem lehetett volna a /27, vagy a /26-os oszlopból kiválasztani, mert úgy láttam, hogy onnan is fel lehet osztani 2 alhálózatra. Viszont összeállt egy kép a fejemben, hogy ez hogy működhet, lehet, hogy nagy hülyeség. Az, hogy a már átalakított biteknél az utolsó 1-es bit értéke határozza meg, hogy összesen hány alhálózat lesz létrehozva, és ez határozza meg ezzel együtt, hogy melyik oszlopból kell kikeresni, mert pl itt ugye a /19 maszk átalakul /20-á, és itt így az utolsó bit értéke 16, és ezért kell a 16 alhálózatos oszlopot figyelni.

Valaki aki ehhez jobban ért meg tudná mondani, hogy ez a teóriám stimmel-e, vagy esetleg teljesen máshogy működik? A válaszokat előre is köszönöm! :)

2021. jan. 23. 11:00
 1/2 A kérdező kommentje:
Azt hiszem rájöttem a nyitjára, hülyeséget írtam, megnéztem egy videót hozzá, és beütöttem a subnet calculator-ba a hálózatot, és kiadta, hogy "hatóköre" 128, és 159 között van, és ezt osztotta fel 2 részre, az előző kettőnél ez viszont nem lehetséges, mert a /27-nél eleve 159 nél ér véget a hálózat, /25-nál meg 191-nél :D
2021. jan. 23. 11:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Jól megbonyolította neked a tanár ezt a témát. Az alhálózat számításához nem kellenek ilyen táblázatok, tudni kell, hogy mi a maszk, meddig tart a hálózati rész és milyen tartományt ad ki a host-rész. Szerintem jobb lesz, ha a papiros számolgatást tanulod meg, mert semmilyen vizsgán nem használhatsz ilyen netes táblázatokat.
2021. jan. 23. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!