Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Vodafone-nál még egy év...

Vodafone-nál még egy év hűségem van, csak mobil internetre. Ha most felbontanám a szerződést, akkor több mint 100.000Ft-ot kellene fizetni. Mit tegyek? Többi lent

Figyelt kérdés

Valakinek valami tapasztalata,vagy javaslata, hogyan tudnám megszüntetni úgy, hogy ne kelljen kötbért fizetni?

Válaszokat előre is köszönöm!

2021. jan. 20. 11:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%

Aláírtál egy szerződést, mosolyról vállald a felelősséget.

Hibát bejelenteni mire?

Ha sorozatosan kamubejelentést teszel akkor még ellened indíthatnak eljárást, az pedig jóval többe fog Neked fájni, mint a kérdéses 100.000 Ft.

Fizeted, használod. Ennyi.

Lejár a hűség, megszűnteted.

Mást nem tehetsz.

Vagy nem fizeted, aztán behajtják kamatostul

2021. jan. 20. 14:01
 12/15 anonim ***** válasza:

Anno nekünk kábel TV-re volt hűségszerződés. Szemcsés/rossz volt a kép (még az analóg korszakban), amit jelentettünk. Nem javították, sőt még csak nem is jöttek ki, abszolút nem foglalkoztak vele. Igaz, mindenkinél rossz volt, nem csak nálunk. Volt az utcában egy másik szolgáltató is, az olcsóbb volt és jobb volt a szolgáltatás minősége, de a hűségidő miatt nem válthattunk, ki kellet várni, amíg lejár.

Hiába volt rossz a szolgáltatás minősége, olyan ÁSZF-et írt a szolgáltató, ami őket védte, a hűség alatt semmit sem telhettünk. Amint lejárt, azonnal váltottunk, de amíg élt a szerződés, addig fizetni kellet.

A mobilinternetnél is az ÁSZF a szolgáltatót védi. Van benne egy olyan pont, hogy a garantált le/feltöltési sebesség 0 Mbit/s. Ez annyit jelent, hogy ha rossz (egyáltalán nem működik), akkor ráfoghatják arra, hogy az adott helyen nincs térerő, és az ÁSZF-re hivatkozva el fogják utasítani a kérésed.

Egyedül egy indokkal lehetne felmondani hűség alatt, hogy ha árat emelnének, vagy a szolgáltató változtatna a feltételeken. Ezt úgy oldották meg, hogy ha hűségidőt kötsz egy csomagra, ha később megszűnik az a csomag, akkor is tovább használhatod amit alá írtál, azaz a szolgáltató nem módosítja az ÁSZF-et. Még évekkel később is elérhetőek ezek az ún. lezárt csomagok, akik anno megvették, azok tovább használhatják, sokszor kedvezőbb feltételekkel, mint az aktuális csomagok. Én pl. így fizetek 3200 Ft-ot havonta 20Gb mobilinternetért, új ügyfelek többért kevesebb adatmennyiséget kapnak.

2021. jan. 20. 15:36
 13/15 anonim válasza:
Egyedül azzal bontják fel,ha elhalálozol. Morbid,de így van. Nekem most jár le a hűségem velük. Már más szolgáltatónál vagyok,mert felénk tényleg rossz a térerejük (amikor aláírtam,még nem itt laktam), de azért hűségszerződés,mert ők adtak engedményt,amiért cserébe mi 2 évig nem bontjuk fel a szerződést. Tehát ők is adtak valamit
2021. jan. 21. 15:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Itguy, tényleg elég béna választ adtál. Ilyenek máskor ne írj, mert teljesen értelmetlen, és személyeskedés. Csak a saját idődet húzod. Senki másét.;)

Sajnos nem tudsz jobbat, minthogy kivárod, vagy ahogy valaki írta kiszámolod hónapra lebontva és megnézed neked melyik éri meg jobban.

2021. ápr. 6. 02:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Húségidő többnyire olyankor van, ha cserébe vagy havidíj kedvezményt, vagy készülékkedvezményt, illetve törlesztés kapsz. Ilyenkor a szolgáltató a hűségért cserébe adja ezt (valamit valamiért). Készüléknek számít a mobilinternet modem vagy mifi is.

Én a jelenlegi csomagom úgy kötöttem meg kb. két hónapja, hogy nincs rá hűségidő (előfizetéses, de bármikor lemondhatom). Szerződéskötéskor meg lehet így is csinálni, csak ilyenkor nem jár rá semmilyen kedvezmény. Meg vettem hozzá egy telefont (szigorúan készpénzért, mert nem szeretnék senkinek sem tartozni). Így most nincs hitelem (készüléktörlesztő), nincs hűség, de mégis egy kedvező tarifacsomagban vagyok. Ha pedig bármilyen okból nem tudom fizetni a havidíjat, vagy máshol jobb ajánlatot kapok, akkor bármikor lemondhatom.

2021. ápr. 6. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!