Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mitől lett lassú az internet?

Mitől lett lassú az internet?

Figyelt kérdés
1gb/s-os internetre fizetünk elő, és eddig működött is. Nagyjából mindig átjött az egész sáfszélesség speedtesten (900+ mb/s). Visznt néhány napja ez megváltozott, lassú lett. A legrosszabb mérések olyan 20-30 mb/s-nénál megálltak. Ami igazán érdekes, hogy a ház többi számítógépén jól működik. Legalábbis nagyjából jó (kb 700mb/s). Próbálkoztam ethernet kábel cserével (nem a falban) de semmi. Aztán újratelepítettem az alaplapi LAN drivert és egy kicsit jobb lett. Általábn 200 körül van most, bár volt, hogy elérte az 500-t is. Viszont egyáltalán nem stabil. Nem tudom, mivel lehet a baj. Valami tipp? Ja, egyébként Telekomos vagyok.

2021. jan. 13. 09:33
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
A géppel lesz a hiba, ha más egyközzel 700 körül mérsz. Tegyél a gépbe egy hálózati kártyát, valószínűleg az lesz a ludas.
2021. jan. 13. 10:12
 2/9 A kérdező kommentje:

Helyzetjelentés. Szereztem egy ilyet.

[link]

Ezzel se mérek jobb értékeket mint mikor alaplapi csatlakozón vagyok. Így gondolom sofware-es hiba lesz. De vajon mi?

2021. jan. 13. 12:38
 3/9 A kérdező kommentje:
Azt hiszem ebből egy Windows újratelepítés lesz ha nem találok rá megoldást
2021. jan. 13. 12:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Egyébként talán még érdekes lehet, hogy a ping és a feltöltés értéke változatlan és stabíl. (6-7ms / 27+ Mbs)
2021. jan. 13. 12:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Nézd meg a BIOS beállításokat. Lehetséges, hogy kimerült az elem, így elfelejtett mindent. Az órát a Windows netről beállítja, de más tekintetben minden az alapértéken van, ami a stabilitást helyezi a teljesítmény elé. Főleg a CPU, RAM és a PCI-Express az érdekes.
2021. jan. 13. 12:45
 6/9 A kérdező kommentje:
*sávszélesség btw
2021. jan. 13. 12:49
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nézem
2021. jan. 13. 12:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Alapvetően nem állítottam soha semmit a ventillátorokon és a hűtőn kívül. Mindent hagytam gyárin (többnyire Auto). Viszont a venti beállításaim megmaradtak és az óra is jó szóval nem az elem a ludas. Viszont akkor már felnyomtam rá a legújabb BIOS frissítést. De nem, nem változott semmi.
2021. jan. 13. 15:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Jelentsd be hibára. Tagadd le, hogy van más, több eszköz, ami 700 Mbit/s körül mérsz, a garantált sebesség felett. Hangsúlyozd ki, hogy otthonról dolgozol, ez a fajta hiba milliós kieséseket okoz a napi munkádban. Fogadd őszinte döbbenettel, ha az ügyintéző a lefuttatott diagnosztika alapján nem lát hibát a szolgáltatásban. Nyomatékosítsd, hogy milliós anyagi kár ér nap mint nap emiatt, ami nem tűr további halasztást a javítást illetően. Utasítsd el azt a feltételezést, hogy a saját eszközeidben lehet a hiba, hiszen te még Bios-t is frissítettél. A számlázhatósági feltételekkel rögzített hibajegyen sértődj meg, és emlékeztesd őket arra, hogy ha ők így állnak hozzá, akkor te is: ha így szolgáltatnak, nem fogsz fizetni. Meg amúgy is: egy nappal késik az ember a befizetésekkel, azonnal teljes szolgáltatás korlátozással élnek ellene. Vágj a szavába az ügyintézőnek, mikor még higgadtan, de érezhetően már kicsit ingerültebben próbálja elmagyarázni mit miért mond. Kérd ki magadnak ezt a hangnemet. Követeld a felettesét, kérd, hogy kapcsoljon hozzá. Hitetlenkedj, hogy nem tudja kapcsolni. Kérd el az ügyintéző nevét, biztosítsd, hogy elintézed neki, hogy többet nem kell ennél a cégnél dolgoznia, mert ismered a vezérigazgató-helyettest. Reklamációt akarsz rögítettni, a szövegét pedig lediktálod, majd kb. minden mondatot háromszor fogalmazol át, úgy, hogy a ferdítések miatt visszaolvasva neked adjon igazat. A beszélgetés alatt véletlenszerűen nevezd dilettánsnak az ügyintézőt.

/szarkazmus/

2021. jan. 14. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!