Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Informatikusok, hogy lehet...

Informatikusok, hogy lehet egy honlapról már rég letörölt tartalmat a google találatokból is eltüntetni?

Figyelt kérdés

Már használtam többször is a google tartalomeltávolító "eszközét", és kértem, hogy ne jelenjen meg az adott, törölt tartalom google keresésben sem, de nem történt semmi, illetve egyszer azt a visszajelzést kaptam, hogy úgy látják, hogy a honlapon még fent van a törölni kívánt anyag. Ez szerintem nem igaz, a honlapról nem tudok eljutni az adott infóhoz, és a honlap üzemeltetője is mondta, hogy törölték, amit kértem.

Egy régi állással kapcsolatos hirdetésről van egyébként szó.

Köszönöm!

2021. jan. 12. 13:55
 1/5 anonim ***** válasza:
30%
Sehogy.
2021. jan. 12. 14:01
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

"Egy régi állással kapcsolatos hirdetésről van egyébként szó."

Ez tartalmaz bármilyen személyes adatodat?

Mert akkor a GDPR rendelkezéseinek

[link]

értelmében kérheted az adataid törlését - akár a Google európai központjától:

[link]

akár a magyartól is:

[link]

ha a fülük botját nem mozdítanák, meg ott az adatvédelmi hatóság:

[link]

2021. jan. 12. 14:34
 3/5 A kérdező kommentje:

Kedves Második!

Köszönöm szépen, nagyon hasznos volt, amit írtál. Igen, a személyes adat miatt szeretném, ha nem jelenne meg a google-ben az adott találat.

2021. jan. 12. 14:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Elfogtam egy nem privát tartalmú üzenetet:

"Tegnap válaszoltál egy kérdésemre, amiért nagyon hálás vagyok. Azt kérdeztem, hogy elvben egy honlapról eltávolított tartalmat hogyan lehet eltüntetni a google találatok közül is. Sajnos elakadtam, és nem tudom, hogy mit csináljak. A telefonszámom van fent a neten, és úgy látom a linkeken, amiket küldtél, hogy ilyesmit nem távolítanak el kérésre. Innen pedig visszadobták a kérésemet: [link]

#2-es hozzászólásomban megadtam a Google európai és magyarországi központjának címét - oda kellene írni egy postai levelet (ajánlottan, tértivevényesen, hogy legyen nyoma), melyben felszólítod őket, hogy az ugyancsak a #2-es hozzászólásomban belinkelt rendeletre hivatkozva, töröljék a keresési találatok közül a személyes adataidat - így a telefonszámodat (A telefonszám is személyes adat: [link] ) is.

Ha ezt nem teszik meg 30 napon belül, akkor meg írsz az Adatvédelmi Hatóságnak - mellékelve a levél (illetve a feladást és a levél megkapását bizonyító postai iratok) másolatát - hogy járjanak el velük szemben.

2021. jan. 13. 13:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Oké, köszi szépen!
2021. jan. 13. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!