Informatikusok, hogy lehet egy honlapról már rég letörölt tartalmat a google találatokból is eltüntetni?
Már használtam többször is a google tartalomeltávolító "eszközét", és kértem, hogy ne jelenjen meg az adott, törölt tartalom google keresésben sem, de nem történt semmi, illetve egyszer azt a visszajelzést kaptam, hogy úgy látják, hogy a honlapon még fent van a törölni kívánt anyag. Ez szerintem nem igaz, a honlapról nem tudok eljutni az adott infóhoz, és a honlap üzemeltetője is mondta, hogy törölték, amit kértem.
Egy régi állással kapcsolatos hirdetésről van egyébként szó.
Köszönöm!
"Egy régi állással kapcsolatos hirdetésről van egyébként szó."
Ez tartalmaz bármilyen személyes adatodat?
Mert akkor a GDPR rendelkezéseinek
értelmében kérheted az adataid törlését - akár a Google európai központjától:
akár a magyartól is:
ha a fülük botját nem mozdítanák, meg ott az adatvédelmi hatóság:
Kedves Második!
Köszönöm szépen, nagyon hasznos volt, amit írtál. Igen, a személyes adat miatt szeretném, ha nem jelenne meg a google-ben az adott találat.
Elfogtam egy nem privát tartalmú üzenetet:
"Tegnap válaszoltál egy kérdésemre, amiért nagyon hálás vagyok. Azt kérdeztem, hogy elvben egy honlapról eltávolított tartalmat hogyan lehet eltüntetni a google találatok közül is. Sajnos elakadtam, és nem tudom, hogy mit csináljak. A telefonszámom van fent a neten, és úgy látom a linkeken, amiket küldtél, hogy ilyesmit nem távolítanak el kérésre. Innen pedig visszadobták a kérésemet: [link]
#2-es hozzászólásomban megadtam a Google európai és magyarországi központjának címét - oda kellene írni egy postai levelet (ajánlottan, tértivevényesen, hogy legyen nyoma), melyben felszólítod őket, hogy az ugyancsak a #2-es hozzászólásomban belinkelt rendeletre hivatkozva, töröljék a keresési találatok közül a személyes adataidat - így a telefonszámodat (A telefonszám is személyes adat: [link] ) is.
Ha ezt nem teszik meg 30 napon belül, akkor meg írsz az Adatvédelmi Hatóságnak - mellékelve a levél (illetve a feladást és a levél megkapását bizonyító postai iratok) másolatát - hogy járjanak el velük szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!