Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit jelent a wifi, hogyan...

Mit jelent a wifi, hogyan kell használni, mire való?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy az internethez van köze, de lényegében ennyi. Ha van a gépemben wifi, akkor szükség van mobilinternet stickre is? Vagy hogyan működik ez az egész? Kérlek segítsetek, mert én még nem értek nagyon ilyenekhez.
2010. aug. 14. 14:38
 1/8 Silber ***** válasza:
A wifi a vezeték nélküli internetkapcsolatot jelenti. Ez általában rövid hatótávot jelent (tehát otthonra veszel egy wifi-s routert [kis doboz, amelynek antennája van] akkor az otthoni vezetéken jövő internetelérésedet tudod használni vezeték nélküli módban), nagyjából 5-20 métert. A mobil internet más téma. Ott kapsz egy pendrive nagyságú adaptert (stick), amelyet be kell dugnod a gépedbe, és úgy vagy képes internetezni. Hasonlóképp működik, mint a mobiltelefon. A wifivel routerhez, a stickkel pedig a mobiltelefonok adótornyához tudsz kapcsolódni. Ez a különbség.
2010. aug. 14. 14:43
 2/8 anonim ***** válasza:

A Wi-fi egy mikrohullámu alapu (vezetéknélküli) kapcsolat.

Nekem wireless-es (műholdas) netem van, amit wifi kapcsolattal tudok elérni, ilyen rutert természetesen lehet venni vezetékes nethez is. Laptophoz van is értelme mert oda viszed a házba ahova akarod nincs internetvezeték.

2010. aug. 14. 14:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Tehát akkor, ha most veszek egy laptopot, amiben van wifi, akkor nekem már csak annyi a dolgom, hogy veszek még egy routert a vezetékes netemhez, ami wifit csinál belőle és csatlakozom a nethez?
2010. aug. 14. 14:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen,Így van!
2010. aug. 14. 16:03
 5/8 Silber ***** válasza:
De ne feledd el, ezesetben csak otthon fogsz tudni vezeték nélkül az internetre kapcsolódni, 100m-rel távolabb már biztosan nem!
2010. aug. 14. 19:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Viszont, ha a suliban, vagy kávézókban van wifi, akkor ugye oda nyugodtan csatlakozhatok, nem kell semmi kütyü hozzá, csak, hogy legyen a gépemben is wifi!???
2010. aug. 15. 16:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Természetesen, a legtöbb netkávézóban van wifi veszel egy kártyát, amin van kód, beütöd és tudsz csatlakozni.

Sok helyen magánszemélyek le se kodólják, pl: lakóparkban, mindig találok olyat amire tudok csatlakozni. :)

Pl: McDonaldsban ingyen lehet.

2010. aug. 16. 13:40
 8/8 anonim válasza:
Megirnád, ha kérnélek____hogyan tudnám kodolni a wifis halozatomat, hogy ne tudjanak rácsatlakozni, mert soxor furcsa dolgokat érzek netezés közben, és a hálozati elérésemben soxor még 5 felhasználó is van, kiről nem tudom ki, gondolom a közelben lakhatnak, bár itt láttam 3 km-es elérhetőséget is /olyan stick-kel/v.pendrive-val
2012. dec. 24. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!