Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért küld vírust a facebook...

Miért küld vírust a facebook messengeren?

Figyelt kérdés
Sok ismerősöm járt már úgy, hogy szinte mindenkinek elküldött egy vírust, akarata ellenére. Olyan mintha a facebook önálló életre kelne és kéretlen vírusos üzeneteket kezd el küldeni a nevünkben mindenkinek. Én még nem jártam így, de sokan küldtek már nekem, aztán meg jön az üzi, hogy ne nyissam meg. Ez mitől van? Hogy tudnám azt elkerülni, hogy ez velem is előforduljon?

2020. dec. 31. 17:22
 1/2 A kérdező kommentje:
Meg olyan is volt, hogy valami szürke képen lettem megjelölve amin nem tudom már milyen írás volt. Azt is az egyik ismerősöm faceja rakta ki, szintén az akarata ellenére.
2020. dec. 31. 17:24
 2/2 anonim ***** válasza:
91%

Nem szabad a kapott üzenetben lévő linkre kattintani, mert azután terjed hogy te is megnyitottad, valamint az ott lévő tartalmat megpróbáltad elindítani. Ilyenkor szokott egy hamis hibaüzenetet írni, hogy tölts le valamilyen programot vagy böngésző kiegészítőt a clickbait tartalom lejátszására. Aki letölti és futtatja, az fogja a vírust elindítani ami a fiók nevében terjed tovább.

Ha ilyen üzenetet kapsz, töröld. Illetve jelentsd, hogy a Facebook-nál lássák és el tudják minél előbb távolítani.

2020. dec. 31. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!