Kell valamit konfigurálnom, ha mobilinternetről vezetékesre váltok?
Figyelt kérdés
Eddig csak mobilinternetet tudtam használni, de hamarosan elér ide is az 1000 megás optikai kábeles internet, amire szeretnék rácsatlakozni.
Ha a routerem marad a régi, akkor marad az IP címe is, és a kameráimnak kiosztott IP cím is megmarad? Jelenleg 4 wifis biztonsági kamera, 2 pc, 3 telefon működik róla, a kameráknak és az egyik pc-nek statikus IP cím van beállítva, hogy ne legyen kavarodás egy áramszünet után, a többi eszköznek a router osztja ki a címet. Megmaradnak ezek a beállítások, vagy újra be kell állítani mindent?
2020. dec. 24. 08:00
1/7 anonim válasza:
Ha ugyanazt a routert, ugyanúgy routerként használod, amit most, akkor maradnak a címek.
2/7 anonim válasza:
A WAN kapcsolatot jó eséllyel át kell konfigurálnod (az optikai nethez PPPoE kell), de minden más maradhat.
3/7 anonim válasza:
#2 gyanítom, hogy optikai netet nem tud csatlakoztatni a jelenlegi routerhez, ami szerintem egy SOHO router. A szolgáltató adja az optikai végberendezést, azon be lesz konfigolva a csatlakozás, abból meg a WAN-ba és kész.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. dec. 24. 08:28
5/7 anonim válasza:
#3 a SOHO routeren is van PPPoE lehetőség. Igen, alapból egy router-modemet adnak, mert másmilyet már nem gyártanak. Az jó is átlag jóskának, aki csak be akarja dugni a gépet és netezni, mert némileg több védelmet nyújt mint egy mezei modem. De ha saját routert használsz, át kell kapcsoltatni bridge módba a modemet (ha a Digiről van szó, többnyire fel is ajánlják ha látnak saját routert bekötéskor, ha nem akkor fel kell őket hívni, hogy kapcsolják át), ilyenkor a modem csak egy mezei modem lesz, minden egyéb funkciója lekapcsol, amit a routered lát majd el. Ha van router, így érdemes használni, mert a router-modem tudása nem valami nagy. Átlag jóskának elég, de a kérdező nem az.
6/7 A kérdező kommentje:
Ilyen router:
Nagyon remélem, hogy használni tudom a vezetékes internethez is, mert épp azért vettem ilyet pár hónapja, mert várható volt, hogy belátható időn belül itt is elérhető lesz.
2020. dec. 24. 08:34
7/7 anonim válasza:
ez jó router lesz, de az ip címed változni fog, így lehet nem találják majd meg egymást minden eszközöd, de beállításoktól függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!