Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lehet 2 router 1 házban?

Lehet 2 router 1 házban?

Figyelt kérdés
Egy nagy családi hazról van szó. 1 router van ami a tv be van bekötve viszont az emeleten már szinte nincs net, illetve a pc-mbe szeretnék kábeles netet. A wifi jelerősítőkkel nem jó a tapasztalatom ezért vennek inább 2 routert. A szolgaltatónál kéne ilyenkor érdeklődni és szerelőt hívni vagy egyedül is meg lehet oldani?
2020. dec. 22. 15:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyedül is megoldható. Csak olyan routert vegyél ami tudja ezt.
2020. dec. 22. 15:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Saját routert vegyél, majd kábellel kösd össze a kettőt. Ez a tuti, 100%-os megoldás.
2020. dec. 22. 15:36
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen én is gondoltam rá csak olyan nehezen lenne megoldható hogy kb a fel házon at kéne furkálni és nem lehetne negyon hol elvezetni a kábeleket.
2020. dec. 22. 15:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Az elektromos kábelek mellett nem tudod vinni? Vagy nincs esetleg egy már nem használt analóg telefon kábel? Igaz annak 10 Mbit/s a korlátja, de a semminél több és legalább stabil a wifivel ellentétben.
2020. dec. 22. 15:44
 5/9 anonim ***** válasza:
2020. dec. 22. 15:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A wifi-s összeköttetéssel saját magát szívatja meg, mert csökkentett sávszélességet fog kapni a PC ebben a felállásban. A TV meg ott lóg vezetéken teljes sávszélességgel, miközben lehet, hogy csak 20-30%-át használja ténylegesen. Tehát vagy fordítva lenne jó ez (a TV legyen a második routerhez kötve) vagy kábellel kell összekötni a két routert, hogy ne legyen veszteség a sávszélességben. Kérdés, hogy melyik oldható meg jobban a lakásban. Persze lehet a wifi-s felállás is, csak akkor feleslegesen fizetik az internetet, hiszen nem tudják kihasználni.
2020. dec. 22. 17:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyébként a #4-eshez csatlakozva, ha van nem használt telefonvonal kiépítve a lakásban, akkor annak a csatornájába szerintem be lehetne imádkozni egy LAN kábelt.
2020. dec. 22. 17:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha szerencséd van és egy elektromos körön megy a két hely akkor ez is szóba jöhet.

[link]

2020. dec. 22. 19:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Az a helyzet hogy holnap fogok visszavinni egy asus wifi jelerösítőt mert azt csinaltam hogy teljesen jól továbbótotta a jelet csak kb 1 óranként magától lecsatlakozott és elfelestette a router jelét. És mindig újra kellett indítani. Lehet hogy egy másik erősítő jobban fog működni csak nem értem hogyha egy darabig fullosan működik akkor miért csatlakozik le a routerről? (Olyan felyen van ahol jó a wifi, tehát nem kell közelebb rakni nem az a baj)
2020. dec. 22. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!