Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Csináltál már teljes online...

Csináltál már teljes online személyiségresetet?

Figyelt kérdés
Azaz: új telefonszám, új mailcím, új (vagy törölt) facebook és insta profil stb. És onnan csak annak a néhány kiválasztott embernek adod meg a kontaktokat, akik valóban számítanak.

2020. dec. 8. 18:11
A kérdező szavazást indított:
Csináltam már ilyet, jót tett az életemnek.
Csináltam, de megbántam.
Nem csináltam, de tervezem/gondolkodom rajta.
Eszem ágában sincs, nem akarom sok év online dolgait kukázni.
Nem akarom megtenni, de megértem, ha valaki igen.
10 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem csináltam. Bér nem mondom hogy gondoltam még soha erre, de tekintve hogy ugyan azokat az embereket ismerem, ugyan ott élek, nem sok értelme lenne. Meg aztán amúgy sem utal túlzottan egészséges személyiségre, akinek ilyen üzelmei vannak.
2020. dec. 8. 18:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Én egyszerűen letöröltem mindenkit faceről, a közeli ismerőseimen kívül. Azóta sokkal kellemesebb érzés facebookozni. Bármit megoszthatok magamról, mert csak olyan emberek látják, akik előtt nem szégyellek semmit élőben sem. A telefon számom is alapból csak ezek emberek tudták, szóval azt nem kellett cserélnem, de igazából meg sem fordult a fejemben. Az e-mail címem pedig senki sem ismeri, csak regisztrációkhoz használom. Facebookon kívül más közösségi oldalt nem használok.
2020. dec. 8. 19:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Régen igen, manapság már nem.

Ma már nagyon sok minden van az e-mail címemem, telefonszámhoz is hozzá vannak dolgok rendelve. Illetve alapból a céges számomat, e-mailemet szoktam használni alapvetően.

Facebookon szoktam néha "takarítani" de igazából nagyon nem foglalkozok vele, időnként törlöm az üzeneteket, meg keveset lépek be. De a követés mindenkinél le van állítva és csak az általam érdekelt csoportokban vagyok aktív.

2020. dec. 8. 19:23
 4/6 anonim válasza:
Ilyen is volt már, de olyan is hogy csak simán leszedtem mindent.
2021. jan. 14. 10:05
 5/6 A kérdező kommentje:

Látom, új válasz született. Nekem is egyidejűleg jött fel a téma megint. Azért vacillálok, hogy mit tegyek, mert ismeretes ugye, hogy minden visszakereshető, hiába törlöd. Ha most totál kitörölném a facebookomat, akkor elvileg bizonyos idei be nem lépés miatt végleg minden kitörlődik. Közben csinálnék egy újat (sajnos a messenger a munkám miatt kell, a face meg a messenger miatt, illetve egy-két olyan szakmai csoport van, ami miatt nem mondanék le totál a faceről) és csak a közvetlen rokonok, barátok, kollégák lennének ismerősök. Új stílust vennék fel, nem posztolnék, csak arra használnám, hogy szakmai és hobbi kapcsolatot tartsak a megfelelő személyekkel.

Akár új mailcímet regisztrálva, új mobilszámot kiváltva. Tehát a digitális lenyomatomat totál a nulláról újraépíteném, előzmények nélkül.

Ugyanakkor - bár iszonyat meló - ki is lehet takarítani a meglévőt és akkor nem kell újat kezdeményezni. Csak akkor minden előzmény elvileg megmarad a neten.

2021. jan. 14. 12:46
 6/6 anonim válasza:
Sztm nem olyan nagy meló. Ha törlődik a Google fiókodat a nagyja el is van intézve. Nem lesz e-mail, YouTube, stb. Viszont ami nekem mindig első dolog, hogy átnézem a Google beállításaimat és minden adatfelhasználást törlök. Pl. keresési előzmények, YouTube előzmények, kor, nem, stb.
2021. jan. 14. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!