Csináltál már teljes online személyiségresetet?
Régen igen, manapság már nem.
Ma már nagyon sok minden van az e-mail címemem, telefonszámhoz is hozzá vannak dolgok rendelve. Illetve alapból a céges számomat, e-mailemet szoktam használni alapvetően.
Facebookon szoktam néha "takarítani" de igazából nagyon nem foglalkozok vele, időnként törlöm az üzeneteket, meg keveset lépek be. De a követés mindenkinél le van állítva és csak az általam érdekelt csoportokban vagyok aktív.
Látom, új válasz született. Nekem is egyidejűleg jött fel a téma megint. Azért vacillálok, hogy mit tegyek, mert ismeretes ugye, hogy minden visszakereshető, hiába törlöd. Ha most totál kitörölném a facebookomat, akkor elvileg bizonyos idei be nem lépés miatt végleg minden kitörlődik. Közben csinálnék egy újat (sajnos a messenger a munkám miatt kell, a face meg a messenger miatt, illetve egy-két olyan szakmai csoport van, ami miatt nem mondanék le totál a faceről) és csak a közvetlen rokonok, barátok, kollégák lennének ismerősök. Új stílust vennék fel, nem posztolnék, csak arra használnám, hogy szakmai és hobbi kapcsolatot tartsak a megfelelő személyekkel.
Akár új mailcímet regisztrálva, új mobilszámot kiváltva. Tehát a digitális lenyomatomat totál a nulláról újraépíteném, előzmények nélkül.
Ugyanakkor - bár iszonyat meló - ki is lehet takarítani a meglévőt és akkor nem kell újat kezdeményezni. Csak akkor minden előzmény elvileg megmarad a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!