Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy osszam meg a kábelnetet...

Hogy osszam meg a kábelnetet routerrel?

Figyelt kérdés
2008. nov. 30. 18:57
 1/5 anonim válasza:
hát..venned kell hozzá egy "router modemet", ahonnan tudod kábelekkel tovább vinni a netet. nekem is igy van általában 4 v 5 gépet lehet rá csatlakoztatni.
2008. nov. 30. 20:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Eddig még nekem is ment!!!Megvettem,csak nem tudom beüzemelni,követtem a rajzot,viszont semmi magyar nyelvű ismertető nincs hozzá.A gyakorlati lépésekkel van gondom!
2008. nov. 30. 20:32
 3/5 anonim válasza:
Hát összedugod a kábelt a routerrel, nekem egyből felismerte, és adta a netet, a bejövő net kábelt a külön részbe kell dugni. Nekem volt hozzá kép, és azáltal eligazodtam. Milyen fajta a routered? Egy számítógép szerelőt megkérsz, ő elmondja, hogy mit csinálj.
2008. nov. 30. 20:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Amit eddig a modemből közvetlen a számítógépbe dugtál, azt húzd ki a gépből és dugd be a router WAN portjába. Ez általában kicsit külön van a többi 4-5 csatlakozási helytől. A router bármelyik csatlakozója és a számítógép közé is kell egy kábel. Kábelnetnél valószinűleg kiosztott IP-címed volt, ez a routernél is megfelel, nem kell változtatni. Vársz néhány mp-et, kiírja a számítógép, hogy csatlakoztatva. Start/Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatok, a Helyi kapcsolatokon jobb klikk, Állapot. a támogatás fülön van egy Átjáró: írva. Egy böngészőbe beírod a számokat és a pontokat, pl: 192.168.2.100, Enter. Van egy alapértelmezett jelszó, ami a leírásból kiderül, akkor is, ha angol (többnyire képekkel illusztrált a leírás). Legtöbbször az alap jelszó Admin. Ezt érdemes megváltoztatni. Kábelnetnél többnyire Dynamic IP address beállítás kell, ezt válaszd ki. Ha valamit módosítasz, érdemes elmenteni a beállításokat.

A router beállításához egyébként javaslom egy hozzáértő ismerőst kihívni. Elég sokféle router van, így lehetetlen teljesen jó leírást adni. Ha leírod hogy milyen típusod van, és azt ismerem, akkor segítek pontosabban.

2008. dec. 1. 07:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Szia!Köszi a választ,a router TL R 460,TP-LINK!Ennyi!Ritkán szoktam bármit is feladni,de most már a határon vagyok:) Ha van még valami hasznos tanácsod,örömmel veszem!Üdv.
2008. dec. 1. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!