Ebay licitálós termékek vásárlása tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Egy használt obijektívre licitáltam ebay-en, az eladóról csak pozitív visszajelzések vannak évek óta(nem tudom persze hogy ez mennyire valós), volt már valaki aki ugyan így rendelt valamit és nem kapta meg a terméket?
Egyébként eu-s országból jönne.
2020. nov. 23. 15:43
1/8 anonim válasza:
Én már licitáltam, olyan országból is idetalált, ahonnan nem is akarták elküldeni, így átküldettem az ott élő rokonomnak, akinek viszont nem okozott gondot, hogy hazapostázza!
2/8 anonim válasza:
Nem is enged licitálni, ha az ebay fiókodban regisztrált címre az eladó nem postáz. Ha nyertél, 24 órád van fizetni. Ezt úgy tudod megtenni, hogy bemész a kosaradba, ott lesz benne eltávolíthatatlanul a megnyert termék (mivel kötelező megvenned, ha megnyered), ugyan úgy megveszed, mint a fix áras terméket. Ha a fizetés ellenére az eladó nem küldi a terméket, vagy nem azt küldi ami a leírásban szerepel, nyithatsz egy ügyet, amiben először az eladóval kell tárgyalnod, hogy mi legyen, ha nem együttműködő vagy nem tartja magát a megállapodáshoz, esetleg nem is reagál, kérheted az ebay segítségét. Ha neked adnak igazat, visszahúzzák a pénzt tőle és visszakapod.
3/8 A kérdező kommentje:
Sehogy se lehet egyébként visszavonni a vásárlást ha megnyertem?
2020. nov. 23. 16:11
4/8 A kérdező kommentje:
Vagyis még előtte, mert 2 re is licitáltam véletlen és az egyik a hírdetés címében canon mount ot írt aztán csak utólag vettem észre hogy lentebb a leírásban valamiért már nikon van.
2020. nov. 23. 16:23
5/8 anonim válasza:
Aktuális licitre nem tudod vissza vonni, max nem fizetni ha megnyered pl.
6/8 A kérdező kommentje:
De lehet! és már meg is oldottam
2020. nov. 23. 16:43
7/8 anonim válasza:
Alapos indokkal vissza lehet vonni. Ilyen például a megtévesztő termékleírás, vagy a leírás licit utáni megváltoztatása, vagy a szállítási költség megváltoztatása. Az előbbi itt megállja a helyét, mert két teljesen más fényképezőgéppel való kompatibilitás is fel van tüntetve, ami fizikailag lehetetlen. Ha már megnyerted és nem fizetsz, negatív értékelést kapsz, ami nem vet rád jó fényt.
8/8 anonim válasza:
A félreértések elkerülése végett nem árt előre pár szöveges üzenetet váltani az eladóval.
A pozitív meg a negatív visszajelzések semmit sem jelentenek. Maximum placebó-hatást váltanak ki egyesekből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!