Mi az a Wireless? Mi a feltétele, mennyire elterjed és hogyan kell használni?
Akkor itt arra akarnak célozni, hogy a könyvtárban saját/vagy akár könyvtár, iskolai/ laptoppal lehessen internetezni az iskola internetét használva. Mivel te írod a dolgozatot, és ha cask ennyi a téma akkor vázolhatnád, hogy milyen lenne ha pl az iskola a könyvtárban ingyen használható laptopokat szerezne be (XD), de maga az ingyenes internetelérésre is gondolhatsz. Illetve ez a fő irányvonal: ingyen internetezni a könyvtárban vezeték nélkül. Kérdésre konkrétan a válasz nagyvonalakban:
Feltéttelek:
-Számítógép: jelen esetben laptop mivel vezetéknélküliségen van a hangsúly
-Wireless router másnéven WiFi. Ez szórja szét a jeleket a könyvtárban
-A számítógép legyen alkalmas a jel fogadására: pl usb-s adapter, vagy beépített. Típusfüggő.
Elterjedés: A könyvtárakban konkrétan nem tudom, de amely főiskolákon/egyetemeken eddig jártam ott szinte mindenhol láttam a plafonon Wlan/wireless router sokadik neve:D/ routert. Ezenkívül a lakásokban is elterjedt ahol nem kívánnak bajlódni a vezetékekkel vagy van laptop.
Használat: A könyvtárban annyi a dolga az embernek, hogy val laptopja ami alkalmas a jelfogásra/fentebb részletezve/, és fel kell csatlakozni vele a hálózatra. A belépéshez szükség lesz nagy valószínűség szerint jelszóra, ami optimális esetben ki van függesztve a könyvtár falára, vagy lehet igényelni beiratkozáskor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!