Miért nincs egyáltalán wifi az asus x55u laptopomon ?
Minden próbáltam már.
a gépen windows 7 van (windows 10 en volt wifi, de egyáltalán nem bírja)
amiket probáltam
1. hivatalos asus oldalról töltöttem le wifi drivert, telepítés végén kiírta, hogy a hardware nincs csatlakoztatva, csatlakoztassa most.
2. 50 youtube videót a probléma megoldására megnézve... > egyikse működött..
3. ami ideiglenesen jó volt, az a egy (Driver Booster) driver frissítő program, telepített valami drivert, 1 napig ment a wifi, majd másnak bekapcsolva a gépet nem találta a hardwaret.... ( a driver booster tökéletesnek minősítette... -.- )
segítséget szeretnék, hátha valaki ír olyat ami nem próbáltam még.
win 7 eredeti, de mint tudjuk a Ms. már letett róla :)
előre is köszönöm!
A hivatalos ASUS weboldalon 3-féle wifi driver is van (Ralink, Atheros, FoxConn) biztos a megfelelőt telepítetted?
Megnézném a wifi adapter Hardverazonosítóját, ami alapján keresgélnék.
Ha már az Eszközkezelőben jársz, látsz sárga felkiáltójeles, ismeretlen elemeket is?
(telorol válaszolok, ékezetek miatt előre sry.)
Eszkozkelezobe nincs hibás hardware. Csak 1 félét, a ralinknek adja ki az asus a driveret.
De ott is csak a lan drivert mutatja.
Még csak felse hozza wireless hardwaret sem.
Azért a nyilvánvaló Fn+F2 wifi kapcsológombot is kipróbálnám.
Aztán az ASUS driver-letöltő weboldalán, ha kiválasztottad az operációs rendszert és lementél a Wireless kategóriáig, akkor közvetlenül alatta nálam van egy olyan, hogy "Összes mutatása", amire klikkelve megjelenik a többi driver is.
Szóval a Hardverazonosító azért ilyenkor segíthet.
De ha meg sem jelenik a wifi-eszköz, akkor Hardverazonosító sem lesz.
Ekkor megpróbálnám az ASUS weboldalon a "Software and Utility" kategóriából > Összes mutatása > legörgetni, és az ATKACPI driver-t telepíteni.
Esetleg ugyanitt, még lejjebb az "ASUS Wireless Switch Utility"-t is telepíteni.
Újraindítás után Fn+F2 kombinációt is újra próbálnám, ha nem jelent meg semmi.
Végső esetben a BIOS-ban ellenőrizd:
Security menüpont > I/O Interface Security > Wireless Network Interface = Unlock legyen.
Kimaradt:
Néha a Windows automatikusan frissíti egy eszköz driver-ét, ekkor visszaállhatsz a korábbira: Eszközkezelő > duplaklikk az eszközön > Illesztőprogram fül > Visszaállítás gomb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!