A senki földjén lévő tanyákon szokott lenni internet kapcsolat? NEM VEZETÉKES!!
Ez függ a tanya helyzetétől. Nálunk pl. a városhatártól 5 Km-re is van még mikrohullámú internet, mert elég sok arrafelé a tanya, és elég korrekt árban meglehetősen jó szolgáltatást adnak, ezt onnan tudom, hogy egy ismerősömnek ez van, és sokszor voltam nála. A mikrohullámú internet bekötése előtt minden esetben van egy helyszíni felmérés, és csak akkor kötik be, ha megfelelő a lefedettség és a térerő, tehát ha bekötik, biztosan jó lesz. Árban ez a legkedvezőbb.
Ha nincs mikrohullámú internet, érdemes megpróbálni a mobilinternetet. Ha mobiltelefonálni lehet a tanyán, valószínűleg ez is menni fog. Az adott helyszínen lehetnek különbségek a szolgáltatók között, ha van rá lehetőség, érdemes mind a hárommal egy próbát tenni. Vannak korlátlan mobilinternet csomagok is, árban kb. 10.000 Ft körül számíthatsz.
Vannak annyira eldugott helyek, ahol nincs mobilinternet, de ha mindenáron internetre van szükségünk, akkor ott a műholdas internet. Ennek a havidíja elég magas, 10-20.000 Ft-nál kezdődik. Azt írja, hogy korlátlan, de vannak benne korlátok, ha elérjük a csomagban meghatározott adatlimitet, akkor lassítani fogják. Továbbá mivel ezek a műholdak többezer kilóméterre vannak, így nagyobb a késleltetés (PING), online játékokra nem igazán alkalmas ez a szolgáltatás.
Én első körben annak járnék utána, hogy van-e lehetőség mikrohullámú internetre, már csak azért is, mert az ismerősöm által elég pozitívok a tapasztalataim, mint a sebessége, mint pedig a válaszideje kiváló, ráadásul árban is elég korrekt.
Értem.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!