Az okostelefonok lehallgatnak minket?
Már többször előfordult velem, hogy - bár nem volt bekapcsolva a hangfelismerés - elég volt csak beszélnem valamiről ahhoz, hogy a Google adWords hasonló témájú hirdetéseket adjon fel. A leghátborzongatóbb viszont egy nemrégi eset volt.
A kisöcsém imádja a focit, engem pedig az ingatlanok érdekelnek. Az öcsém megkért, hogy játszak vele egy játékot a telefonon, majd úgy döntöttünk, mobilt cserélünk. A kör végén a kisöcsém az ÉN iPhone-omon megkapott valami focis videójáték hirdetést, míg én az ÖCSÉM androidján megkaptam az ingatlan hirdetést.
Azt gondolom, hogy ez nem lehet véletlen.
Tegyük fel belépsz egy másik gépen, nem lehetetlen beszéd nélkül egyszerűen mozdulatok stb alapján felismerni a felhasználót.
pl: van olyan, hogy járás alapján.
Az meg, hogy a hangot digitalizálják és szöveggé alakítják és az alapján egy beszélgetést érintő főbb témákat kiszedik, majd reklámra használják, hát simán..
Ha extaziról beszélsz a drogos haveroddal, akkor majd jelentkezik nálad egy drog-kartel, hogy ültessetek kerát az alagsorban, vagy mákot a hátsóudvarban... :-)
Ha arról beszélsz a haveroddal, hogy a tegnap esti buliban milyen jó qrvát láttál, akkor a hozzád legközelebbi qrvanegyedből kiküldenek hozzád egy f@s.zcibálót... :-)
Tehát az a lényeg, hogy mint ahogyan a kisgyerekek is csinálják, mindig hajtogatnod kell, hogy mire vágysz és valóra váltják! :-)
7-es vagyok.
Hát hogy olyan nagy dolog látni egy nem-ingatlanos reklámot.
Ha kutyakajás lett volna, rájönnél, hogy aznap reggel vettél a boltban kutyakaját, de durva.
Ha játékos lett volna, eszedbe jutna, hogy két nappal azelőtt játszottál az unokatestvéreddel, csak nem lehet véletlen.
Szóval szerintem nem nagy dolog; az pont focis volt, és kész. Majd legközelebb lesz más is. Nem csak ingatlanos, nem "pont focis", más is. Mint akkor a focis. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!