Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Fél lájkot miért nem lehet...

Fél lájkot miért nem lehet adni az Instagramon?

Figyelt kérdés

Mikor az Instagramon nézegettem a hírfolyamot, láttam egy közszereplőről egy képet, ami csak félig tetszik, és felmerült bennem a kérdés, hogy fél lájkot miért nem lehet adni?

Amúgy szép kép, csak elég beképzelt az a személy, és olyan semlegesnek látom. Ha kikövetem, úgyse jó, mert kíváncsi vagyok, mit oszt meg, de amúgy meg csalódtam benne, amióta "híres" lett.

2020. okt. 14. 00:36
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Mert nem, olyanra csinálták amilyenre.
2020. okt. 14. 02:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mert az alap elképzelés a bináris igen/nem. Tetszik vagy nem. Az egy másik dolog, az emberi tetszik-e nem ilyen.

Informatikában vmilyen értékként kell minősíteni. Opciók: igen/nem(/fél), pont rendszer vagy %. Nyilván az tetszik és nem tetszik a legegyszerűbb, mert tárolás szempontból nem igényel nagy csodát, ami "0" vagy "1" binárisan (lásd 2-es számrendszer). Továbbá könnyebb számolni vele.

% vagy érték intervallum esetén, hogy számolnád ki "tetszik" eseteket? Átlagolnál? Súlyoznád? Ha adott érték felett van, akkor tetszik? (Az utolsó ismét bináris, mert mondjuk <50% az nem és 50%<= meg igen és ez esetben az igen/nem-hez tértünk vissza.)

2020. okt. 14. 06:21
 3/5 P.O.C. ***** válasza:
Most ez olyan dolog, hogy Facebook -on is milyen sokáig nem volt reakció gomb. Csak sima like volt. Egy halálhírt vagy bármilyen negatív hírt csak "kedvelni" tudtál. A tulajdonos/üzemeltető így látja jónak. Ebbe semmilyen befolyásod nincs.
2020. okt. 14. 06:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Vagy jót vagy semmit.

Ha lenne ilyen, akkor ránézésre elég könnyen el tudnád dönteni, hogy érdemes-e megnézni valamit vagy sem. Kevesebb lenne a nézettség.

Facebookon sem véletlen, hogy hiába hozták be a reakciókat, egyik sem sugallja azt, hogy ne nézd meg a posztot, sőt.. Dislike emiatt továbbra sincs

2020. okt. 14. 07:36
 5/5 anonim ***** válasza:
52%
Ez legyen a legnagyobb problemad.
2020. okt. 14. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!