Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az eredeti dvd Régi és új...

Az eredeti dvd Régi és új lemezeimen a gyűrűin repedések vannak, miért vagy mitől van ez?

Figyelt kérdés
Az utóbbi napokban nézegettem a dvd vegyes gyűjtemény és néhányból a gyűrűin repedések vannak és nőnek folyamatosan, tegnapelőtt kaptam egy új rajzfilmet, és már azon is van repedés, pedig vigyázom rájuk rendesen, mitől van ez, idővasfog, hőmérséklet ingadozás, pára? mit lehetne tenni?

2020. okt. 4. 18:19
 1/10 A kérdező kommentje:
Ami pedig nem volt rajta repedés, már azon is van.
2020. okt. 4. 18:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Milyen gyűrűin? Milyen repedések? Esetleg ha tudod, képpel illusztráld! Eredeti, vagy megírt DVD? Milyen márka?
2020. okt. 4. 18:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Tokban tartod őket száraz hűvös helyen? eredeti dvd-k?
2020. okt. 4. 18:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Tokban tartom őket, Eredeti filmek vannak, látszódó kis vonal repedések...
2020. okt. 4. 18:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Pontosan hasonlóan néznek ki.. [link]
2020. okt. 4. 18:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Anyagfáradásnak tűnik.

Illetve magánvélemény, de sok olyan tok van, ami túlságosan feszíti a CD/DVD belsejét, amikor betesszük vagy kivesszük.

Én azt mondom, amelyikről tudsz, készíts biztonsági másolatot! Lehetőleg jó minőségű (pl. Verbatim) MDisc DVD-re!

2020. okt. 4. 18:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Minden adathordozó meghal előbb-utóbb.

Az adatok csak akkor halhatatlanok ha időről időre új adathordozóra másolod őket. ;)

2020. okt. 4. 18:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A tokból kivéve szokott keletkezni ilyen jellegű repedés, amikor nem nyomod le középen rendesen, csak kipattintod. Illetve visszahelyezéskor is szoktam nyomni, nem csak visszapattintom. Ami a képen van, az már igen komoly, azt már nem tenném a lejátszóba. De van egy olyanom amin egy szál miniatűr hajszálrepedés van, azt gond nélkül le tudom játszani, nem nő.
2020. okt. 4. 19:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Jelzem ezeket már ne nyüstöld annyira, ha eldurran az szép dolgokat tud csinálni a meghajtóban.
2020. okt. 5. 04:29
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy (gyári)CD-n lett egy ilyen sugár irányú repedés,

átmásoltam és kidobtam. Ha sok ilyened van:DVD-t ISO

formátumban tudnád tárolni HDD-n.A CD-kről is lehet lemezképet

csinálni. (Van egy pár progi, ami elbánik a másolás védelemmel,

gyári lemez esetén))

A számomra nagyon fontos lemezekről úgy is van lemezképem, hogy a

lemezeknek sincs még semmi baja.

2021. okt. 29. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!