Milyen konfigra lenne érdemes fejleszteni?
Szeretnék venni egy pc-t amit még pár évig 1080p ultra gamingre szaggatás és magas FPS-el tudnék használni. A költségkeret az 200.000 meg a jelenlegi gépem amit ha eltudok adni X áron akkor még mellé az az összeg.
Mostani gépem:
Intel Core i7 3770 @ 3.40GHz
16gb 1333mhz ddr3 ram
GTX 1060 6GB Armor
600w-os akyga tápegység
ASUS P8Z68-VLE alaplap
Amiket gondoltam venni:
ASRock Fatal1ty B360 Gaming K4 Alaplap
Crucial Ballistix RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz ram
Intel Core i5-9600KF Hexa-Core 3.70GHz
Kingston ssd
Az rtx 30-as szériából szeretnék egy gpu-t ami megfelelne. Vagy ha hoszabb ideig nem lehet megszerezni a 30as szériát akkor egy használt rtx 2080 at tennék bele.
Tápegységet meg olyat ami ennek a konfignak megfelelne ne szeretnék bele nagyon durva cuccot csak egy normálisat ami tudja a dolgát. (ezt néztem: Cooler Master MWE Gold 750W).
A prociban nem vagyok biztos mert nem tudom hogy mekkora teljesítményű kell az rtx 30-as szériához ha esetleg nem elég erős vagy nem ajánlott valamiért akkor másfajta inkább intel párti vagyok de ha nincs más akkor szóbajöhet amd is.

Vagy amd terén:
B550 Mag toma.
R5 3600
Crucial ballistix 2*8gb 3200mhz

A 9.gen INTEL-t felejsd el.
10.GEN INTEL/3.GEN RYZEN

A e. gen Ryzent is meggondolnám, jövő hónapban jön a 4. gen.
Egyébként ez igy kb 280-290 ezres keret, ennyiből pedig sajnos manapság nem lehet úgy évekre tervezni, hogy ne kelljen hozzányúlni. Egy ilyen árú gép 1080p ultrára most jó, de itt a küszöbön egy konzolos generációváltás, ami nagyon megtolhatja a gépigényeket, PC-n kezd divatba jönni a Ray Tracing, ami elégggé gépzabáló és szerintem egy RTX3060, ami kb beleférhet a keretedbe nem lesz sokáig elég ultrára, CPU-k terén pedig újra dübörög a verseny. Egy Ryzen 5600 vagy i5-10600 is ki tudja, hogy fog öregedni.

Az alaplap+processzor kombót felejsd el! Inkább az 1es által írtak.
A ram jó.
Az SSD nem tiszta, ha a 400 akkor rossz, ha a2000, vagy kc2000 stb akkor jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!