Egy 5 fős családban egy átlagos hétvégén mennyi időt illik interneteznie a középső gyereknek 2020-ban?
Nem értem a kérdést. Vagyis értem, de mégsem.
Tehát te most azt várod, hogy mi megmondjuk, hogy NÁLATOK hogyan kellene felosztani a... (mit is? eszközt? sávszélességet? szabadidőt?) egymás között? :D
Az öt főből mondjuk nem derül ki, hogy ki a felnőtt és ki a gyerek, de feltételezem 3 gyerek és 2 szülő felállás van (és nem 4 gyerek 1 szülő) bár a válasz szempontjából mindegy is: a lényeg, hogy van ez az "izéééé" amit úgy hívnak hogy osztozás. Tehát ha egy gép van és csak hárman használjátok, akkor a rendelkezésre álló idő 1/3. Vagyis így igazságos alapvetően.
De nyilván ha a nagytesónak mondjuk a szakdolgozathoz kell, a kisebbik meg FPS játékot akar játszani akkor azért ez az arány is eltolódhat.
De továbbra sem értem a kérdést, mert normális emberek ezt megbeszélik egymás között (vagy ha nagyon nem megy akkor a szülők közbe szólnak esetleg) de semmiképp sem vadidegen emberektől várnám a családi problémák megoldását. Vagy ha igen, akkor rossz a kérdés kategória, mert ez egy családi probléma! :)
Se az nem lényeges, hogy középső vagy, se az hogy hány fős a család...
Az már inkább fontos lenne, hogy hány éves az illető...
Az sem lényeg, hogy hány éves. Teljesen mindegy a kor, ha mondjuk a 14 évesnek a házi feladathoz kell, a 22 éves pedig netlixezne csak.
Ésszel mérjétek fel, ki mire használná, állítsatok fontossági sorrendet és osztozzatok igazságosan.
7: azért mégiscsak lényeges, hogy 7 éves, vagy 17....
Egy hétéves ne netezzen órákig! Se hétvégén, se máskor!
Hét végén a gyermek kitakarít, rendet rak, segít a szüleinek, szabad levegőn van, eszik, alszik, közös programot csinál a családjával.
A fennmaradó időt oszd el a családtagok számával, akkor kiderül, mennyi jut 1 főre.
Ez az "illik" kategória.
#8 Ugyan már. Persze, ha a 7 éves a lego mindstorm-al játszik és ahhoz keresgél neten dolgokat az biztosan sokkal károsabb, mint a 17 éves aki mondjuk lehet csak a cyberbullying-ot nyomja a youtube-on.
Ez nem fekete-fehér dolog. Nem attól leszel jó szülő, hogy "ne letiltottam a netről a gyereket, szóval atyai kötelesség kipipálva". Engem gyerekként nem korlátoztak ilyesmiben (igaz, mikor 7 voltam akkor nem is nagyon volt otthon internet, talán még betárcsázós is csak később) de érdeklődtem az informatika iránt (és nem csak játszottam). Ahelyett hogy letiltottak volna róla, támogattak és megmutatták hogyan használjam értelmes dolgokra. Valószínűleg ennek (is) köszönhetem, hogy ilyen irányban tanultam tovább és most "nem halok éhen" így 30-hoz közel, szabadúszóként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!