Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit gondoltok a nyest.hu-ról?

Mit gondoltok a nyest.hu-ról?

Figyelt kérdés
2020. szept. 8. 17:04
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szempontból? Informatikai vagy tartalmi szempontból?

Számítástechnikai szempontból nem tudok hozzászólni. Tartalmi szempontból nézve szerintem vannak minőségi és megbízható tartalmak rajta, de nem tetszik, hogy élből ekéznek mindenkit, aki eltér az ortodox finnugor-elmélettől. Nem a hobbinyelvészekről beszélek, hanem pl. Mario Alinei, Kazár Lajos, Angela Marcantonio, stb. (Ketten közülük nem is térnek el nagyban a finnugor-nyelvelmélettől, de számukra nem ez a lényeg). De persze az eredményt felmutatni képes kutatók munkásságát szeretik összemosni és egy lapon említeni pl. ősrégi, emigrációban kiadott kis "nyelvészeti-őstörténeti" könyvecskékkel, csakhogy ne kelljen fáradni a beható kritikával (ami, igaz, nem is egy internetes folyóirat dolga alapból). Így lehet egész életműveket lesöpörni az asztalról.

Azonkívül én gyakran láttam politikai hirdetést vagy cikket is megjelenni az oldalon, ami szerintem elfogadhatatlan egy elvileg tudományos, szakmai célokat szolgáló weboldalon.

Általános nyelvészeti témákban viszont megbízható infóval tud szolgálni, vannak érdekességek is rajta, stb. Szóval kritikus szemmel kell nézni a tartalmait, de lehet tanulni a cikkeikből.

2020. szept. 8. 18:00
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ment a zöld.
2020. szept. 8. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!