Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Csak szerintem szégyen, hogy...

Csak szerintem szégyen, hogy 2020-ban is vannak még FLASH alapú oldalak?

Figyelt kérdés

Évek óta tudni lehet, hogy a Flash Player kuka.

Régi, elavult, lassú és tele van biztonsági hibákkal is.

De a mai napig van olyan oldal, ami FLASH nélkül egyáltalán nem működik!

Találkoztam iskolai honlappal, de néhány játék is így maradt.

A legtöbb oldal időben átállt, de néhány még most sem.

Ezeket az oldalakat hamarosan szinte egyáltalán nem lehet majd látogatni (Kiskapu nélkül legalábbis biztosan nem)

2020. szept. 6. 12:39
A kérdező szavazást indított:
Mi az a Flash?
Szégyen, hogy Flash-t használnak
Nem kellene leváltani a Flash-t
Egyéb (komment)
10 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2020. szept. 6. 13:15
 2/8 anonim ***** válasza:
45%

Gondolom Te volnál az aki az 60 felettieket lelőnéd, csak mert ilyen öregeket már nem támogatunk indokkal.. :(

Új dolgokhoz vagy pénzkeresetre már nem is hoznak ilyet létre, de miért kéne megsemmisíteni az évtizedek óta változatlanul működő oldalakat, ha senki se tudja újraírni őket, programozója is már évekkel ezelőtt meghalt.

2020. szept. 6. 13:28
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az előítéletet!

Nem lőnék le senkit (hol láttál ilyen kommentet a nevemmel).

Ugyanazért kellene újraírni/módosítani a programot ami miatt minden más programot/alkalmazást

Elavult, lassú (a flash még a 100/50-es netet is megfogja) es tele van biztonsági problémával.

Ez utóbbi pedig pont az idősebb korosztályra jelenthet veszélyt (mármint a számítógépeikre) mivel általában a 40+ korosztály (méginkább az 50-60+) az, aki kevésbé ért a számítástechnikai dolgokhoz, így könnyebben támadható.

Lehet, hogy az oldal eredeti fejlesztője már nem él, de ez nem indok arra, hogy egy új fejlesztő igenis változtassa meg a platformot egy 2020-ban is biztonsgosabb, támogatott platformra. Ezért fizetik nem?

2020. szept. 6. 13:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem senki se tart vissza téged attól hogy átírd jótékonyságból ingyen mindet és eljuttasd az üzemeltetőhöz.
2020. szept. 6. 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Ezért fizetik nem?"

Nem. Nem fizetik. Az oldalak javarésze (ami flash-nél ragadt) megrendelésre készült régen, és nincs folyamatos support, vagy aki csinálna annó (pl iskolai oldal) egyébként sem kapott érte semmit.

Nyilván cserére szorul ebben igazad van, de lehet a kis őstermelő méhész nem akar 150-200-at kidobni az ablakon (most még) egy új oldalért. Egyébként is a piacon árulja a termékeit, tehát a honlap nem ér meg neki ennyit. Decemberben ha végleg megszűnik a támogatottság akkor lehet áldoz majd rá, vagy lekapcsolja az egészet.

Az iskolai oldalak esetében is valószínű kivárják a decembert és jobb esetben (ha alkalmas rá a "szakképzett" rendszergazda <-helyi informatika tanár) akkor letúrja és felrak valami cms-t default kinézettel és kész.

Téves feltételezés részedről hogy mindenhol van keret vagy saját ember aki fejlesszen valami alternatívát ami kiváltja....

Ellenben a honfoglalo.hu esetében én sem értem, hogy miért nem cserélték le az egészet.

2020. szept. 6. 14:36
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem a kistermelők oldaláról van szó, elnézést a kifejtés hiánya miatt.

Az adott középiskola már több, mint 10 éve működtet saját webszerveren honlapot. Rendszergazdájuk állandó munkaviszonnyal van felvéve (Informatikát tanít is tudomásom szerint)

A honfoglaló szintén említésre méltó.

Már a "nagy újítás" alkalmával tudni lehetett, hogy a flash nem lesz már hosszú életű, inkább hagyták volna a régit és amellett fejlesztettek volna egy újat (bár lehet, hogy készül valami)

Na, közben a saját régi iskolám úgy néz ki, hogy az új tanév elejére sikeresen száműzte a flash-t. :)

(Múlt hónapban még Flash nélkül egyáltalán nem lehetett olvasni)

2020. szept. 6. 15:08
 7/8 claidheamohmor ***** válasza:

Húsz éve még nagy szám volt a flash, láttad volna, előtte milyen volt egy honlap... persze eljárt fölötte az idő, de azért kíváncsi lennék egy középiskolai rendszergazda motiváltságára és képességeire.

Sztori: egy barátom megkérdezte, hogy egy ismerőse átjöhet-e hozzám, mert meg szeretne tanulni számítógépet szerelni (!)... mondom persze, de gyorstalpalón ez nem fog menni, mi is a cél tulajdonképpen? Hát elvégzett valami informatikai képzést és felvették a srácot valami suliba rendszergazdának! Majdnem kiköptem a sört :XD Átjött, oké, hogy semmilyen alkatrészt nem ismert fel az alaplap kivételével (illetve összetévesztette a memóriát a merevlemezzel, aztán a processzort a memóriával), de mikor szétkaptam neki egy gépet, hogy uccu, rakd össze, itt van a manualban az alaplaptérképen, hogy hova dugd az előlapi kivezetéseket, stb., a gyerek nézi, nézi, azt mondja, ez nem olyan. Elfordítottam 90 fokkal, mondom, na most már olyan? :XD

Na ennek tudatában csodát várni flash ügyben szerintem felesleges.

2020. szept. 6. 23:14
 8/8 anonim ***** válasza:

:D :D Mondjuk azért a fizuért amit egy iskolai rendszergazda kap, ritkán kapni ettől jobbat.

Sajnos a tápláléklánc alja. Ezzel persze nem azokat akarom lenézni, akik hivatásból vagy "nonprofit" alapon csinálják és egyébként jó szakember, de nézzünk szembe a ténnyel: nem sok lehet belőlük.

A többi portásból meg technikus/gondnok munkakörből lett átképezve és hát... azok a képzések meg tudjuk néha mennyit érnek.

Persze azért a fizetésért amit egy általános iskolában kap érte, nem is lehet jobbat találni. Nem csoda hogy nulla motiváció. (nem véletlen végzi el az értelmesebb mellé a tanárit is, hogy informatikát oktathasson, mert azért legalább még valamennyit fizetnek is) Nyilván nem annyit mint egy normális cégnél, de mondjuk meg tud belőle élni.

Szóval szomorú a helyzet de ez van. Tehát ahol már saját honlapot tudnak üzemeltetni (akárhogyan is) ott már "profi" rendszergazda van és kb már ezzel is túlteljesítette a többséget.

2020. szept. 7. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!