Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A WIFI kábel hogyan működik...

Sjhsjxfh és kérdése:

A WIFI kábel hogyan működik vagy kell hozzá WiFi router Googlen nem találtam semmit, kérlek valaki mondja el. És hol tudok ilyet venni?

Figyelt kérdés
2020. szept. 1. 02:29
 1/9 Erik_szaki válasza:
100%

Wifi kábel alatt gondolom a net kábelre gondolsz, ahhoz hogy wifit kapj belőle kell egy router amibe a jel szolgáltató net kábel belemegy ès onnan aztán a számítógèpbe, vagy olyan eszközökbe ahol van ilyen csatlakozási pont.

Tulajdon kèppen egy elosztó ès egy vezetèk nèlküli jel szolgáltató eszközről van szó.

A legtöbb olyan üzletben ahol számítástechnikai eszközökkel foglakoznak megtalálod.

2020. szept. 1. 02:50
 2/9 A kérdező kommentje:

És a WIFI routernek a számítógép mellett kell lennie?

Mert nekem fent van a router a szobám pedig lent. És ezt nem nagyoj értem 😅

2020. szept. 1. 02:55
 3/9 anonim válasza:
63%
Nekem, amikor jött a digi bekötni a netet, értelmes módon elmagyaráztam az ürgének, hogy hol kellene elvezetni a vezetéket, mit terveztem. Kb 20 percre mentem el otthonról boltba, és mire visszaértem nem a szoba bal felső, hanem jobb alsó sarkába vitte be. Mondom neki ember k.rvára nem ezt kértem légy szíves bontsd vissza kifúrom a falat, és vezesd át ott, ahol kértem. Na ekkor még nekiállt feljebb felhívta a főnökét, hogy akadéskodok, és az kb 2-3m-rel több vezeték lenne. Úgyhogy amikor ezt meghallotta a főnöke természetesen anyagköltség spórolás címen nem csinálták meg, amit kértem. Így, amikor routert vettem kénytelen voltam a szoba jobb alsó sarkába tenni, és 10m kábellel átvezetni a számítógépbe. Szerencsére nekem a parketta szegőléce olyan, hogy kábelcsatornaként is lehet használni, így semmi nem látszik csak ezt egyszerűbben is meg lehetett volna oldani.
2020. szept. 1. 04:41
 4/9 Erik_szaki válasza:
100%

Igazából a router jó helyen van fent, így elvileg nyersz vele nèmi + hatótávot.

Bár ezt nem tudom igazolni mert nállunk nem volt kivitelezhető az emeleti router megoldása.

Igazából ha nincs túl nagy házatok akkor olyan helyre èrdemes tenni ahol vèkonyabbak a falak, vagy ahol kènyelmessen elfèr de nem kell kilómèteres kábeleket csinálni hozzá.

Kb ennyi amit ezekről tudni lehet, meg a frekvencia tartományáról, de az csak akkor lenne lènyeges, ha új routert szeretnèl venni

2020. szept. 1. 05:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ritkan lehet kapni vezeték nélküli kábelt , de keresgelj tovabb
2020. szept. 1. 09:41
 6/9 anonim ***** válasza:
60%

Olyan hogy "wifi kábel" nincs.

A wifi egy vezetéknélküli szabvány - IEEE 802.11 - közkeletű megnevezése - így a vezeték és a vezeték nélküliség egy kifejezésben említése oximoron.

Általában - főleg az Internet+TV+telefon szolgáltatást is nyújtó szolgáltatóknál - a szolgáltató által adott eszköz egy modemmel (ez kapcsolódik az ő hálózatukra), wifi-s vezetéknélküli és több kábeles interfésszel ellátott router.

"És a WIFI routernek a számítógép mellett kell lennie?"

Nem kell, de ha vezeték nélkül csatlakozol rá, jó, ha minél közelebb van a géphez, minél kevesebb terepakadály (fal, ajtó, ablak, födém, kutya, macska, asszonypajtás,...) van a géped és a router között.

Ha ez nem kivitelezhető (mert például nagy házatok van) és vezeték nélkül szeretnél kapcsolódni (laptop, okostelefon, tablet vagy egyszerűen nem akarsz/tudsz kábelezni) akkor lehet további wifis eszközöket - elérési pontokat, áramhálózati adaptereket, routereket - bevetni a hatótáv/lefedettség növelésének érdekében.

2020. szept. 1. 11:22
 7/9 anonim válasza:
50%
6os a mr magyar tagozatos tudomány
2020. szept. 1. 11:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Meg kell várnod amíg feltalálják a "WIFI kábel"-t mert még nincs ilyen. ;-)
2020. szept. 1. 12:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Bár a wifi szabványú rádiójelet át lehet vinni koaxiális kábelen keresztül:

[link]

de ez nem jellemző hosszú távon, nem praktikus (a wifinek pont a vezeték nélküliség a lényege)

2020. szept. 1. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!